Doliu uriaș în cinematografia internațională! Unul dintre cei mai îndrăgiți actori din „Star Trek” a murit la 49 de ani: „A trăit după principiul că fiecare zi este un dar și că nu suntem niciodată singuri”

O nouă moarte prematură tulbură showbizul internațional. Unul dintre cei mai îndrăgiți actori din „Star Trek”, dar și din „Captain Marvel” a încetat din viață la doar 49 de ani. Cauza decesului este scleroza laterală amiotrofică cu care actorul se lupta de ani buni.

27 feb. 2024, 15:36
Doliu uriaș în cinematografia internațională! Unul dintre cei mai îndrăgiți actori din „Star Trek” a murit la 49 de ani: „A trăit după principiul că fiecare zi este un dar și că nu suntem niciodată singuri”

Kenneth Mitchell a fost diagnosticat cu cumplita boală în urmă cu aproximativ cinci ani și jumătate. Actorul a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 49 de ani, lăsând în urma sa o soție îndurerată și doi copii. Anunțul decesului a fost făcut pe pagina lui de Instagram.

Doliu uriaș în cinematografia internațională

Cu inimile grele anunțăm moartea lui Kenneth Alexander Mitchell, iubit tată, soț, frate, unchi, fiu și prieten drag pentru mulți. Timp de cinci ani și jumătate, Ken s-a confruntat cu o serie de provocări îngrozitoare din cauza SLA. Și, în adevăratul lui mod caracteristic, el a reușit să se ridice deasupra și să trăiască o viață plină și fericită în fiecare moment. El a trăit după principiul că fiecare zi este un dar și că nu suntem niciodată singuri. Viața lui este un exemplu strălucitor al cât de împlinit poate fi cineva atunci când trăiește cu dragoste, compasiune, umor, incluziune și comunitate”, se arată într-o postare pe pagina lui de Instagram.

Actorul canadian a decedat în urma unor complicații cauzate de scleroza laterală amiotrofică de care suferea, potrivit The Guardian.

Kenneth Mitchell

Moartea lui Kenneth Mitchell a fost deplânsă și pe site-ul oficial Star Trek, serial în care actorul a jucat mai multe roluri: Discovery, Klingons Kol, Kol-Sha și Tenavik, Aurellio.

Citeste si A murit baronul Jacob Rothschild, membru al celei mai bogate familii din lume

Întreaga familie Star Trek transmite condoleanțe familiei, prietenilor, celor dragi și fanilor lui Mitchell din întreaga lume”, se arată în mesaj.

Mitchell a jucat, de asemenea, în filmul Marvel Captain Marvel, precum și în serialul de televiziune post-apocaliptic Jericho.

Ce este scleroza laterală amiotrofică, boala care l-a răpus pe Mitchell

Scleroza laterală amiotrofică este o boală a sistemului nervos care afectează neuronii şi măduva spinării, provocând pierderea controlului muscular, simptomele agravându-se în timp. Afecțiunea mai este cunoscută și ca boala lui Lou Gehrig (1903-1941) după numele jucătorului de baseball din echipa Yankees care a fost diagnosticat cu această afecţiune.

În prezent, nu se cunosc cauzele acestei afecțiuni, însă, într-un număr restrâns de cazuri, boala este ereditară. Printre simptomele SLA, se numără:

  • slăbiciune sau lipsa de precizie la mâini și la picioare;
  • pierderea graduală a forței mâinilor și picioarelor;
  • incapacitatea controlului voluntar al mâinilor și picioarelor;
  • spasme musculare;
  • mers rigid, nesigur;
  • dificultate la înghițire, vorbit și respirat;
  • oboseală;
  • crampe musculare mai frecvente în timpul nopții, care pot debuta târziu în evoluția bolii;
  • durere in ultimele stadii ale bolii.