Doliu uriaş în trupa Phoenix! Unul dintre fondatorii formaţiei s-a stins cu câteva zile înainte de a împlini 76 de ani

Vocea de aur a Phoenix din perioada anilor ’60, Moni Bordeianu a murit înainte de a împlini 76 de ani.

10 feb. 2024, 10:00
Doliu uriaş în trupa Phoenix! Unul dintre fondatorii formaţiei s-a stins cu câteva zile înainte de a împlini 76 de ani

Vestea tristă a fost dată chiar de Nicu Covaci, coleg cu Bordeianu în formula inițială a grupului Phoenix.

A plecat sa deschida alt drum cel care l-a deschis pe primul… Iti multumim, Moni, pentru ca ceea ce avem acum tu ai inceput!” a scris Nicu Covaci pe Facebook.

Doliu uriaş în trupa Phoenix! A murit Moni Bordeianu

Acesta a însoțit mesajul cu mai multe fotografii cu Bordeianu și cu versurile melodiei „Nebunul cu ochii închişi”, titlu care poartă și numele unei cărți autobiografice despre Moni Bordeianu.

În 2016, Moni Bordeianu a suferit din cauza unor probleme vasculare care au dus la amputarea unui picior. Ultimii ani din viață, Moni Bordeianu i-a petrecut în Germania, unde a și murit.

Citeste si Ciocârlia Olteniei, îndrăgita solistă de muzică populară Victoriţa Cică, nepoata celebrului Amza Pellea, a murit la 50 de ani

Moni Bordeianu s-a născut în 1948 în judetul Timiș și a fost primul solist la Sfinții, devenit apoi Phoenix. Plecarea sa din formație, în 1970, când a emigrat, marchează sfârșitul primei perioade Phoenix. A revenit în trupă în 1977 și a cântat cu Phoenix doar până în 1978, an în care grupul s-a destrămat. Pe parcursul anilor ’80 a avut câteva colaborări cu foști membri ai trupei.

Citeste si Veşti teribile despre Nicu Covaci. Legendarul lider al trupei Phoenix este grav bolnav: „Mă lupt, este ceva la creier”