Domnica Geambazi, sora lui Gigi Becali, este cea care va trimite bileţele antrenorilor. Ce CV are noul patron de la FCSB

Sora lui Gigi Becali a terminat ASE-ul și a lucrat ca director economic. Domnica a lucrat toată viața la stat și a administrat bugete de zeci de milioane

01 mai 2023, 21:39
Domnica Geambazi, sora lui Gigi Becali, este cea care va trimite bileţele antrenorilor. Ce CV are noul patron de la FCSB

Gigi Becali nu mai e patron la FCSB. El a trecut acțiunile pe numele surorii sale, Domnica Geambazi. Ea este mama lui Vasile Geambazi, fost finanțator la Academica Clinceni și Unirea Constanța.

„De pe 24 aprilie sunt noul președinte al Consiliului de Administrației, în locul lui Gigi. Nu are cum să mai revină dacă a eliberat funcția. A zis clar ca nu se mai uită la meciuri. Era pe Sfântul Munte (n.r. – Muntele Athos). Gigi a cedat şi acțiunile E cineva pus bine.

A zis că iese, gata. S-a făcut cedarea. Zilele trecute. Nu m-am ocupat ca să îţi zic când. Trebuie să ne aşezăm la masă să discutăm. Sper să am loc confortabil”, a spus Mihai Stoica vineri, conform sursei menționate.

Craiova-FCSB 1-2. Fără Gigi Becali la butoane, FCSB reintră în lupta pentru titlu

Domnica Geambazi, sora lui Gigi Becali și femeia care ar putea să preia acțiunile FCSB, a fost descrisă de presă ca fiind o femeie credincioasă, care a cântat în corul bisericii și are grijă de un cimitir dedicat pruncilor nebotezați, construit împreună cu fratele ei. În realitate, lucrurile stau puțin diferit.

Domnica Geambazi are 68 de ani, cu patru mai mult decât fratele ei, Gigi Becali. În 1974, pe când avea doar 19 ani, ea a fost admisă la Facultatea de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice București, pe care a absolvit-o cu diplomă de licență, în 1979, scrie Fanatik.ro.

În același an, sora lui Gigi Becali s-a angajat ca economist la Institutul de Cercetări pentru Componente Electronice (ICCE), unde a lucrat până în 1996, când acesta s-a transformat în Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie IMT – București prin fuzionare cu Institutul de Microtehnologie.

Din 1999, Domnica Geambazi a ocupat funcția de director economic interimar la IMT București, iar din 2009 a fost confirmată în funcție, unde a rămas până a ieșit la pensie. Ca director economic, sora lui Gigi Becali a făcut parte din consiliul director al IMT București și a participat ca expert economic la cel puțin trei programe operaționale unde a administrat bugete de peste 40 de milioane de lei.

Gică Hagi şi fiica lui Gigi Becali, afacerea cu care dau lovitura în această vară

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie IMT București funcționează sub coordonarea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. A fost primul institut cu profil de microtehnologie din Europa de Est și printre cele mai vechi în domeniul microelectronicii high-tech.

În timp, IMT a dezvoltat aplicații în micro și nano-tehnologie, noi metode de calcul și inteligență artificială, platforme digitale pentru sănătate, mediu și în domeniul energiei. Instituția a avut proiecte coordonate de către Agenția Spațială Română (ROSA) sau finanțate de Agenția Spațială Europeană (ESA) dar se poate lăuda și cu o colaborare cu sud-coreenii de la compania Samsung.

IMT București a terminat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 24,6 milioane lei, un profit net de 127.000 de lei, și datorii de 7,4 milioane lei. În urmă cu doi ani, institutul avea 188 de angajați.

Sora lui Gigi Becali a donat 150.000 de lei Partidului Noua generație, înainte de alegerile din 2012
Ca director economic, sora lui Gigi Becali a fost ”numărul doi” în IMT București, având în subordonare departamentul economic și raportând direct către directorul general. Ea și-a pus semnătura pe toate documentele financiare ale firmei, bugete și a participat la încheierea raportului anual, raportat către guvernul României.

Sora lui Gigi Becali este căsătorită cu omul de afaceri Constantin Geambazi, iar fiul lor, Vasile, a mai făcut parte din structura de acționariat al clubului FCSB. În 2012, Domnica și Vasile Geambazi au donat peste 150.000 de lei către Partidul Noua Generație, al cărui președinte era Gigi Becali, angajat la acea vreme în bătălia electorală.

Numele Domnicăi, în calitate de nou patron al vicecampioanei României, a fost vehiculat chiar de Gigi Becali după înfrângerea cu Rapid din Liga 1, când a și anunțat că vinde clubul. „Nici acțiunile nu le mai țin eu. O să găsesc o soluție. Fetele mi-au zis: ”Nu, tată, nu avem nevoie. Nu vrem balamucul ăsta”. I-am zis la ginere… Mi-a zis fata: ”Tată, te rog să-mi lași bărbatul în pace. Nu mai vreau pușcărie. Ai promis că nu mai stăm în țara asta, nu te-ai ținut de cuvânt, lasă-ne în pace, nu vrem pușcărie, vrem să stăm liniștiți”.

Nu am cui să le dau, poate le pun pe numele lu’ soră-mea până le vând. Gata, la revedere fotbal. Degeaba mă mai sunați, nu mai vreau fotbal”, a declarat Gigi Becali, la sfârșitul lunii aprilie.