Donald Trump a fost comparat cu Adolf Hitler

Doi foști președinți mexicani îl compară pe Trump cu Hitler. Retorica politică a lui Donald Trump, principalul candidat republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, este "rasistă" și amintește de Adolf Hitler, a declarat reporterilor fostul președinte mexican Felipe Calderon la un eveniment la Ciudad de Mexico. 

28 feb. 2016, 08:55
Donald Trump a fost comparat cu Adolf Hitler

"Aceasta logică de laudă a supremației albilor nu este doar antiimigrație", a spus Calderon. "El acționează și vorbește împotriva imigranților care au culoarea pielii diferită de a sa, el este deschis rasist și exploatează sentimente cum a făcut Hitler la vremea lui", a adăugat Calderon.

Trump a acuzat Mexicul că trimite violatori peste graniță în Statele Unite și persoane "ce aduc cu ele droguri" și a declarat că îi va face pe mexicani să plătească pentru un zid la frontieră, amintește Reuters.

Citeşte şi Reuters: Hillary Clinton a câştigat alegerile primare democrate din Carolina de Sud

Felipe Calderon a fost președinte al Mexicului între 2006 și 2012.

Fostul președinte mexican Vicente Fox, predecesorul lui Calderon, l-a comparat de asemenea pe Trump cu Hitler într-un interviu cu Anderson Cooper la CNN. "El îmi amintește de Hitler", i-a declarat Fox lui Cooper vineri.

„Aceasta logică de laudă a supremației albilor nu este doar antiimigrație”, a spus Calderon. „El acționează și vorbește împotriva imigranților care au culoarea pielii diferită de a sa, el este deschis rasist și exploatează sentimente cum a făcut Hitler la vremea lui”, a adăugat Calderon.

Trump a acuzat Mexicul că trimite violatori peste graniță în Statele Unite și persoane „ce aduc cu ele droguri” și a declarat că îi va face pe mexicani să plătească pentru un zid la frontieră, amintește Reuters.

Citeşte şi Reuters: Hillary Clinton a câştigat alegerile primare democrate din Carolina de Sud

Felipe Calderon a fost președinte al Mexicului între 2006 și 2012.

Fostul președinte mexican Vicente Fox, predecesorul lui Calderon, l-a comparat de asemenea pe Trump cu Hitler într-un interviu cu Anderson Cooper la CNN. „El îmi amintește de Hitler”, i-a declarat Fox lui Cooper vineri.