Donald Trump a graţiat doi curcani, „Bread” şi „Butter”, cu ocazia Zilei Recunoştinţei

Donald Trump a profitat de tradiţionala graţiere a curcanilor - ”Butter, îţi doresc mult noroc, îţi acord prin prezenta o graţiere totală!” -, cu ocazia Thanksgiving, pentru a a-şi ataca adversarii favoriţi, abordând o varitate de subiecte, de la destituire la presă şi democraţi, relatează AFP.

27 nov. 2019, 10:39
Donald Trump a graţiat doi curcani, „Bread” şi „Butter”, cu ocazia Zilei Recunoştinţei

Doi curcani, ”Bread” şi ”Butter”, graţiaţi de Thanksgiving de Trump, care ironizează destituirea, presa şi pe democraţi.  În faţa a numeroşi invitaţi şi jurnalişti, Donald Trump a graţiat marţi, în grădina Casei Albe, doi curcani – ”Pâine” şi ”Unt” -, pliindu-se astfel unei tradiţii a acestei sărbători familiale în care ţara se opreşte.

Cele două păsări îşi vor petrece restul vieţii în campusul Virginia Tech, la aproximativ 400 de kilometri sud de Washington.

În glumele de rigoare, preşedintele republican nu a ezitat să ironizeze procedura de destituire lansată împotriva sa şi pe alesul democrat care supervizează ancheta.

”Din fericire, «Bread» şi «Butter» au fost crescuţi pentru a rămâne calmi în orice circumstanţe, ceea ce va fi foarte important, pentru că au primit deja ordonanţe să compară în subsolul lui Adam Schiff”, a declarat el.

 Miliardarul newyorkez a glumit de asemenea pe tema dublului sens în engleză a cuvântului ”Turkey” (”curcan” sau ”Turcia”), ironizând acuzaţiile democraţilor potrivit cărora ar fi prea îngăduitor cu puterea turcă.

El a făcut o glumă şi pe seama presei, pe care o acuză cu regularitate de alimentarea unui ”vânători de vrăjitoare” împotriva sa, dând asigurări că jurnaliştii apreciază această zi pentru că ”curcile sunt foarte aproape de vulturi”.