Donald Trump a informat că Prima Doamnă a SUA este la graniţa cu Mexicul unde vizitează centre pentru migranţi

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, că soţia lui, Melania, se află la frontiera cu Mexicul pentru a vizita centrele de primire a imigranţilor.

21 iun. 2018, 18:59
Donald Trump a informat că Prima Doamnă a SUA este la graniţa cu Mexicul unde vizitează centre pentru migranţi

Această iniţiativă a Primei Doamne a SUA intervine în plină polemică privind politica de „ZERO TOLERANŢĂ” faţă de migranţi aplicată de către soţul ei. Ea va vizita un centru în care sunt primiţi copiii imigranţilor şi locul unde se află gardienii de frontieră, potrivit Belga.

Melania este însoţită şi de ministrul Sănătăţii şi Serviciilor Sociale, Alex Azar. Prima Doamnă a SUA a vizitat centrul în care se află zeci de copii de imigranţi cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani, originari din Honduras şi El Salvador.

Potrivit autorităţilor, cei mai mulţi dintre aceşti minori sunt adolescenţi care au fost despărţiţi de părinţii lor în perioada 5 Mai şi 9 Iunie. Cifra acestora a fost de peste 2.300.

Aceşti copii au fost cazaţi în centre de primire aflate la distanţe de mii de kilometri, după decizia din Aprilie luată de Donald Trump, de aplicare a politicii de „toleranţă zero” în materie de imigraţie, în încercarea de descurajare a acestor migranţi să ajungă în Statele Unite.

Abia miercuri, Donald Trump a renunţat la politica sa dură faţă de imigranţi printr-un decret care va pune capăt acestor separări sistematice ale familiilor migranţilor.