Donald Trump acceptă invitaţia premierului Theresa May la Londra, într-o vizită de stat

Președintele american Donald Trump a acceptat invitația de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May, adăugând că nu are cunoștință despre alte discuții referitoare la o vizită de lucru separată a liderului american, transmite Reuters.

11 oct. 2017, 14:42
Donald Trump acceptă invitaţia premierului Theresa May la Londra, într-o vizită de stat

Anterior, publicația London Evening Standard, citând surse anonime, a relatat că Trump va face o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului viitor, iar o vizită de stat va avea loc ulterior.

London Evening Standard, care îl are drept editor pe fostul ministru de finanțe George Osborne, a relatat că în mediul diplomatic au loc discuții privind o vizită de stat a lui Trump la Londra. Citând surse anonime, publicația a afirmat că această vizită va face probabil parte dintr-un turneu diplomatic al liderului american în mai multe țări.

În timpul vizitei sale la Washington din luna ianuarie, Theresa May i-a adresat lui Donald Trump invitația de a face o vizită de stat în Marea Britanie. Propunerea a suscitat controverse la Londra, fiind de așteptat să aibă loc proteste masive față de vizita liderului american, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Donald Trump vrea să îl supună pe ministrul său de Externe la un test IQ. Tillerson a spus că preşedintele SUA e DEBIL MINTAL

Cotidianul The Guardian a scris în luna iunie că vizita de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată pe termen nedefinit după ce, într-o convorbire telefonică, el i-a transmis premierului britanic Theresa May că nu dorește să vină la Londra dacă acest lucru ar provoca proteste de amploare. Casa Albă a dezmințit această informație, iar executivul britanic a precizat că planurile pentru o vizită de stat a lui Trump în Marea Britanie sunt neschimbate.

Guvernul de la Londra consideră raporturile sale strânse cu Washingtonul drept o ‘relație specială’ și un pilon al politicii sale externe, în contextul în care Marea Britanie se pregătește să părăsească Uniunea Europeană.