Donald Trump, ameninţat de un bărbat prin mai multe scrisori cu un praf suspect

Poliţia americană a reţinut joi un tânăr bănuit că a trimis scrisori de ameninţare, conţinând un praf alb care în final s-a dovedit inofensiv, la cinci personalităţi, printre care Donald Trump Jr.

01 mart. 2018, 21:43
Donald Trump, ameninţat de un bărbat prin mai multe scrisori cu un praf suspect

Fiul cel mare al preşedintelui SUA nu era prezent, la 12 februarie, atunci când soţia sa, Vanessa, a deschis scrisoarea, la New York, în prezenţa mamei sale.

Ambele au fost internate în spital ca măsură preventivă, dar analizele nu au dezvăluit prezenţa unei substanţe nocive în praful conţinut în plic.

Scrisoarea aflată în acelaşi plic îi era adresată lui Donald Trump Jr, despre care autorul acesteia a scris că este o „persoană îngrozitoare”, potrivit Mediafax.

„Sunt surprins că tatăl vostru vă lasă să vorbiţi la televiziune”, a continuat mesajul. „Pe lângă tine, idiotul familei, Eric (fratele lui Trump Jr), pare inteligent. Din acest motiv, oamenii vă urăsc şi aveţi numai ce meritaţi”, a mai scris autorul.

Anchetatorii au pus mâna pe suspect, Daniel Frisiello (24 de ani), după o căutare pe reţelele sociale şi au găsit în tomberoanele de la domiciliul său bucăţi de hârtie provenind de la foile utilizate pentru a scrie scrisorile sale de ameninţare.

Tânărul, care locuieşte la Beverly în statul Massachusetts (nord-est), a fost inculpat pentru zece capete de acuzare, dintre care cinci pentru trimiterea unei scrisori ameninţând integritatea destinatarului, capăt de acuzare pasibil de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. El urma să apară în faţa unei instanţe federale joi după-amiază.