Donald Trump, viziune originală. Spune că americanii poartă măşti pentru a-şi arăta dezaprobarea faţă de el, nu ca să se protejeze

Donald Trump a declarat într-un interviu acordat The Wall Street Journal că e de părere că unii americani poartă măști în timpul pandemiei nu pentru a-i proteja pe ceilalți, ci pentru a arăta pur și simplu că îl dezaprobă pe el.

19 iun. 2020, 08:33
Donald Trump, viziune originală. Spune că americanii poartă măşti pentru a-şi arăta dezaprobarea faţă de el, nu ca să se protejeze

Interviul lui Michael C. Bender cu Donald Trump a fost publicat joi, la o zi după aparţia dezvăluirilor din cartea lui John Bolton, fostul său consilier în domeniul securității naționale, în care sunt puse la îndoială multe dintre competenţele actualului preşedinte. De altfel Trump nu s-a dezminţit nici de această dată şi a tratat în mod original subiectele arzătoare ale zilei.

Astfel el consideră că mulţi dintre americani poartă măşti nu neapărat pentru a-i proteja pe alţii sau pe ei înşişi, ci pentru a-şi exprima dezapobarea faţă el. El a dezvăluit şi care este problema sa faţă de măşti şi de ce nu poartă, considerând că acestea sunt atinse foarte des cu mâna şi cresc astfel riscul de infecţie. „Oamenii pun degetele pe mască, apoi le scot, după care îşi ating ochii, nasul, gura. După care se întreabă cum au luat virusul„, a mai spus Donald Trump.

Citeşte şi Un nou scandal între Twitter şi Donald Trump. O postare a preşedintelui a fost etichetată „conţinut manipulat” VIDEO

Preşedintele SUA a fost criticat inclusiv în această săptămână că nu poartă mască, celebrul muzician Bruce Springsteen adresându-i-se public: „Voi începe prin a trimite un mesaj omului aşezat în Biroul Oval. Cu tot respectul, domnule, arată puţină consideraţie şi grijă faţă de compatrioţii tăi. Pune-ţi naibii o mască!„.

În acelaşi interviu pentru Wall Street Journal, Trump a declarat că suspectează Administraţia Chinei că a permis în mod deliberat răspândirea coronavirusului, pentru a afecta economia Statelor Unite. Întrebat dacă Beijingul ar fi făcut acest lucru pentru a răspândi efectele negative pe plan economic, preşedintele american a răspuns:
Corect. Au spus aşa: «noi suntem într-un dezastru. Statele Unite ne omoară». Să nu uităm, economia mea, pe parcursul ultimului an şi jumătate, îi distrugea. Motivul sunt taxele vamale„.