Donald Trump anulează sancţiunile impuse Phenianului. Preşedintele american îl apreciază pe Kim Jong-un

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că anulează sancţiuni impuse de către Departamentul său Finanţelor şi care vizau să strângă laţul în jurul Coreei de Nord, pentru ca Phenianul să renunţe la programul său nuclear, relatează AFP.

23 mart. 2019, 07:32
Donald Trump anulează sancţiunile impuse Phenianului. Preşedintele american îl apreciază pe Kim Jong-un

”Trezoreria americană a anunţat astăzi (vineri) că aceste sancţiuni suplimentare la scară mare se adaugă celor care apasă deja asupra Coreei de Nord. Eu am ordonat ca aceste sancţiuni suplimentare să fie retrase!”, a scris vineri, pe Twitter, Donald Trump.

Preşedintele american, care s-a întâlnit în două rânduri cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, pare să se refere la sancţiuni anunţate joi – vizând două întreprinderi chineze de transport maritim, acuzate că au făcut comerţ cu Coreea de Nord, în pofida sancţiunilor internaţionale, potrivit news.ro.

Însă, potrivit Washington Post (WP), care citează oficiali din cadrul administraţieii lui Donald Trump, tweetul preşedintelui se referă la sancţiuni viitoare, care nu au fost anunţate şi care erau programate în ”zilele următoare”.

”Preşedintele Trump îl apreciază pe liderul Kim şi nu crede că aceste sancţiuni sunt necesare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Executivului american, Sarah Sanders.

Adam Schiff, un democrat care prezidează Comisia Informaţiilor în Camera Reprezentanţilor, l-a criticat dur pe preşedinte din cauza acestei anulări a sancţiunilor ”impuse abia ieri şi promovate de propriul său consilier pe probleme de securitate naţională (John Bolton), pentru că el îl «iubeşte» pe Kim”, informează news.ro.

”O naivitate imprudentă este destul de periculoasă. Incompetenţa flagrantă şi confuzia de la Casa Albă sunt şi mai rele!”, a scris, pe Twitter, Schiff.

Consilierul pe probleme de securitate naţională al lui Trump John Bolaton a anunţat joi că aceste sancţiuni vizează să împiedice Coreea de Nord să se livreze unor ”practici ilicite în traficul maritim”.

China a denunţat aceste sancţiuni impuse celor două întreprinderi maritime ale sale şi a subliniat că ea respectă măsurile internaţionale adoptate cu scopul de a obliga Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear.


loading...