Donald Trump, atac fără precedent după anunțul lui Biden: ”Cheltuiesc milioane de dolari pentru a-și menține marioneta la Casa Albă”

Fostul președinte Donald Trump a reacționat la lansarea campaniei de realegere a președintelui Biden, numindu-l pe acesta "cel mai rău președinte din istoria Americii".

26 apr. 2023, 13:11
Donald Trump, atac fără precedent după anunțul lui Biden: ”Cheltuiesc milioane de dolari pentru a-și menține marioneta la Casa Albă”

Donald Trump a declarat într-un comunicat al campaniei sale că anunțul lui Biden se va „întoarce împotriva sa” și a făcut apel la susținători să doneze pentru campania sa, pentru a ajuta la înfrângerea lui președintelui în funcție.

„Joe Biden – cel mai rău președinte din istoria Americii – candidează oficial pentru realegere. Donatorii cu interese speciale ai lui Joe cel fără speranță cheltuiesc astăzi MILIOANE de dolari pentru a lansa campania lui Biden și pentru a-și menține marioneta coruptă la Casa Albă. …Dar cu ajutorul TĂU, astăzi va fi momentul în care președinția lui își va începe SFÂRȘITUL”, se arată în comunicat.

Trump l-a numit în repetate rânduri în trecut pe Biden cel mai rău președinte din toate timpurile.

Trump a precizat în comunicat că situații precum percheziția de către FBI a unor documente clasificate și sensibile pe proprietatea sa de la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, în august, și arestarea sa în Manhattan luna trecută au fost urmate de o „creștere majoră” a donațiilor pentru campania sa.

„Nu mărimea contribuției voastre contează, ci numărul mare de patrioți din rândurile noastre care au făcut un pas în față astăzi pentru a-l CONCEDIA pe Biden și a salva America”, a spus Trump.

Donald Trump este favoritul republicanilor pentru a reedita lupta din 2020

Trump pare să fie favoritul pentru nominalizarea republicană, întrucât a acumulat un avans mare în multe sondaje ipotetice pentru alegerile primare ale Partidului Republican.

Un sondaj Morning Consult a constatat marți că Trump îl devansa cu 37 de puncte pe următorul său potențial contracandidat, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis (R). Trump a avut sprijinul a 58% dintre potențialii alegători republicani chestionați pentru alegerile primare, în timp ce DeSantis a avut 21%, iar fostul vicepreședinte Mike Pence a avut 7%. Nici DeSantis și nici Pence nu s-au înscris în cursă.

De asemenea, Trump a desfășurat marți o campanie de strângere de fonduri în care i-a atacat pe Biden și pe vicepreședintele Harris, vânzând koozies de bere. Pe koozie scrie: „Singurul lucru mai rău decât o bere caldă…” și arată o fotografie cu Biden și Harris.

Citește și: Medvedev, după ce Biden a anunțat că va candida pentru un nou mandat: ”Un bunic disperat”