Donald Trump, atac furibund la adresa procurorului special Robert Mueller

Preşedintele american Donald Trump a lansat un atac furibund la adresa procurorului special Robert Mueller la o întâlnire a conservatorilor.

03 mart. 2019, 06:56
Donald Trump, atac furibund la adresa procurorului special Robert Mueller

În cel mai lung discurs al său ţinut de când este preşedinte, de aproximativ 2 ore, Trump a criticat investigaţia privind legătura dintre campania sa şi Rusia, scrie news.ro.

„Aşteptăm raportul unor oameni care nu au fost aleşi”, a spus el mulţimii.

Mueller urmează să trimită, în scurt timp, raportul său procurorului general.

Citeşte şi Donald Trump spune că adversarii lui se folosesc de „aiureli” pentru a-l îndepărta

„Din nefericire, au fost numiţi oameni nepotriviţi în câteva funcţii şi au fost lăsaţi acolo prea mult timp şi, dintr-o dată, acei oameni încearca să te elimine din motive de doi lei”, a mai spus Trump.

Deseori, preşedintele american a catalogat ancheta procurorului special drept „o vânătoare de vrăjitoare”.

În discursul său, Trump a făcut remarci şi despre fostul procuror general Jeff Sessions, fost director FBI James Comey, Partidul Democrat şi cei care critică apropierea lui de Coreea de Nord.

La adunarea conservatorilor din Maryland, Trump a afirmat: „Aşa am fost ales, pentru că sunt în afara scenariului… şi dacă nu mergem în afara scenariului, ţara noastră are mari necazuri, fraţilor”.

El a spus de mai multe ori că Mueller „nu a primit vreodată un vot”, nici procurorul general adjunct Rod Rosenstein, care l-a numit pe Mueller în funcţie.

Rosenstein plănuieşte să demisioneze după mai multe atacuri venite din partea preşedintelui.

Trump a insinuat că Mueller şi Comey sunt „cei mai buni prieteni” şi a ironizat accentul fostului procuror general Sessions, pe care el l-a demis în noiembrie.

Despre Sessions a spus că este „slab şi ineficient şi nu a făcut ce trebuia să facă”.

În legătură cu propunerea de a combate schimbările climatice, Green New Deal, el a spus că este „cel mai nebunesc plan” şi că „atunci âcnd vântul va înceta să bată, va fi sfârşitul electricităţii voastre”.

După o serie de remarci la adresa imigranţilor care „probabil că iubesc ţara noastră”, Trump a declarat: „Avem oameni în Congres care urăsc ţara noastră. Şi ştiţi asta şi îi putem numi pe fiecare dintre ei dacă vreţi”.

Donald Trump a mai spus că au fost făcute progrese la întâlnirea cu liderul nord-coreean Kim Jong-un şi a promis că va proteja libertatea de expresie în campururile univesitare americane cu un ordin executiv.