Donald Trump, bănuit de complicitate între Moscova şi campania sa electorală: "cea mai mare farsă din istoria politică"

Publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 11:34 // Actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 11:34 // Sursa: romaniatv.net

Donald Trump se declară adevărata victimă, înaintea publicării raportului cu privire la o presupusă complicitate între Moscova şi echipa sa de campanie.

Ancheta rusă este ”cea mai mare farsă din istoria politică”, a denunţat marţi pe Twitter locatarul Casei Albe.
”Dacă media mare ar fi cinstită, dar nu e, această poveste ar fi mai mare şi mai importantă decât Watergate”, a scris el, referindu-se la scandalul politic din anii '70 care a condus la căderea preşedintelui Richard Nixon.

Raportul procurorului special Robert Mueller, rezultatul unei anchete de aproape doi ani, urmează să fie făcut public joi - într-o versiune cenzurată de anumite pasaje confidenţiale sau susceptibile să aducă atingere reputaţiei martorilor. 

Citeşte şi Rusia şi NATO nu mai colaborează pe linie militară şi civilă. Urmează RĂZBOIUL

Robert Mueller a conchis că nu există probe ale unei înţelegeri între echipa lui Donald Trump şi Rusia în 2016, în timpul campaniei electorale victorioase a miliardarului republican.

Însă constatarea este mai nuanţată cu privire la obstrucţionarea justişiei - adică posibilitatea ca preşedintele să fi abuzat de puterile sale executive cu scopul de împiedica aceste investigaţii să aibă loc.

Cu privire la acest aspect, secretarul Justiţiei Bill Barr a citat, în rezumatul său al raportului o frază a concluziilor lui Rober Mueller - ”Dacă acest raport nu conchide că preşedintele a comis o infracţiune penală, el nici nu-l exonerează”.

În pofida faptului că a repetat că a fost dezvinovăţit de raport, preşedintele Trump se arată combativ odată cu apropierea publicării raportului. ”Nicio complicitate - nicio obstrucţionare”, a lansat el în alt tweet, marţi, după ce şi-a îndemnat cele aproximativ 60 de milioane de abonaţi pe twitter să citească un editorial al conservatorului Andy McCarthy, care atacă ancheta lui Mueller în The New York Post. ”De citit neapărat”, a subliniat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H