Donald Trump creşte în sondajele de popularitate. Preşedintele american a depăşit pragul de 45 la sută pentru prima oară

Cota popularităţii lui Donald Trump a depăşit un prag de 45%, potrivit Institutului Gallup, o premieră de la instalarea sa la Casa Albă, la 20 ianuarie 2017.

07 mai 2019, 13:47
Donald Trump creşte în sondajele de popularitate. Preşedintele american a depăşit pragul de 45 la sută pentru prima oară

Cota popularităţii lui Trump depşeşte pragul de 45% pentru prima oară de când s-a instalat la Casa Albă în 2017. Potrivit ultimelor date publicate de Gallup, 46% dintre americani aprobă acţiunea preşedintelui lor – faţă de 50% care o dezaprobă.

Aceste date sun publicate după publicarea unei serii de indicatori buni economici şi publicarea raportului procurorului special Robert Mueller, care a conchis o absenţă a unei complicităţi între echipa lui Trump şi Rusia în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Ele au la bază o anchetă efectuată în perioada 17-30 aprilie, înaintea dezvăluirilor cu privire la scrisoarea trimisă de către Robert Mueller secretarului Justiţiei Bill Barr, în care-şi exprimă nemulţumirea faţă de modul cum acesta i-a rezumat ancheta rusă.

Cota de popularitate a lui Donald Trump în rândul republicanilor rămâne foarte ridicată – 91%.

Însă ea este de 12% în rândul democraţilor.