Donald Trump, criticat de Phenian: Acţiunile preşedintelui american sunt egoiste şi lipsite de moralitate

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe nord-corean a declarat marţi că decizia lui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris reprezintă apogeul egoismului şi al degradării morale, informează CNN.

07 iun. 2017, 14:48
Donald Trump, criticat de Phenian: Acţiunile preşedintelui american sunt egoiste şi lipsite de moralitate

Coreea de Nord critică retragerea SUA din Acordul de la Paris: Acţiunile lui Donald Trump sunt egoiste şi lipsite de moralitate

Decizia preşedintelui american de a retrage SUA din Acordul de la Paris a atras criticile marilor puteri europene. Acum şi Phenianul blameză Washingtonul pentru decizia luată, Coreea de Nord fiind semnatară a Acordului de la Paris.

”Trump urmăreşte bunăstarea SUA, chiar dacă pune în pericol întreaga planetă. Decizia SUA de a renunţa la angajamentele asumate la Paris în 2015 este egoistă şi pune în pericol toate eforturile internaţionale efectuate în acest sens”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Externe nord-corean. În plus, Phenianul cataloghează acţiunile SUA drept iraţionale, inclusiv poziţia Washingtonului în privinţa programul nuclear nord-corean, informează Mediafax.

Citeşte şi Cel mai înalt funcţionar american de la Ambasada SUA la Beijing a demisionat. Nu e de acord cu politica lui Trump privind clima

Donald Trump s-a declarat favorabil negocierii unui nou acord climatic, care să protejeze mai bine Statele Unite, fără a avea ca efect „închiderea fabricilor şi pierderea locurilor de muncă”. Acesta susţine că retragerea din Acordul de la Paris este „în interesul economic” al Statelor Unite, subliniind că Administraţia sa va continua să aplice politici ecologice.

Donald Trump şi-a atras critici intense din partea multor cancelarii ale lumii în urma deciziei de a retrage SUA din Acordul de la Paris. Statele Unite se alătură Siriei şi Nicaraguei, acestea fiind singurele ţări care au respins acordul.