Donald Trump declară că SUA nu au fost implicate în eşecul unei rachete iraniene

Publicat: Sâmbătă, 31 August 2019 08:46 // Actualizat: Sâmbătă, 31 August 2019 08:46 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că Statele Unite nu sunt implicate în eşecul lansării unei rachete iraniene şi a urat noroc regimului de la Teheran în descoperirea cauzei problemei, transmite Reuters.

"Statele Unite ale Americii nu au fost implicate în accidentul catastrofal din timpul pregătirilor de final ale lansării Safir SLV de la centrul de lansare din Semnan din Iran" a scris Trump pe Twitter.

Racheta a explodat joi pe rampa de lansare a unui centru spaţial din nordul Iranului, informaţie furnizată de autorităţile iraniene şi confirmată de surse oficiale americane.

SUA au avertizat Iranul împotriva lansării de rachete deoarece se tem că tehnologia folosită pentru lansarea pe orbită a sateliţilor ar putea permite Teheranului accesul la capabilităţi ale rachetelor balistice necesare lansării focoaselor nucleare.

"Statele Unite ale Americii nu au fost implicate în accidentul catastrofal din timpul pregătirilor de final ale lansării Safir SLV de la centrul de lansare din Semnan din Iran" a scris Trump pe Twitter. Racheta a explodat joi pe rampa de lansare a unui centru spaţial din nordul Iranului, informaţie furnizată de autorităţile iraniene şi confirmată de surse oficiale americane.

SUA au avertizat Iranul împotriva lansării de rachete deoarece se tem că tehnologia folosită pentru lansarea pe orbită a sateliţilor ar putea permite Teheranului accesul la capacităţi ale rachetelor balistice necesare lansării focoaselor nucleare.

Teheranul neagă acuzaţiile SUA conform cărora activităţile de acest tip acoperă dezvoltarea de rachete balistice.

Administraţia Trump a înăsprit sancţiunile economice impuse Iranului pentru a forţa regimul de la Teheran să renegocieze pactul nuclear internaţional convenit în 2015.

Preşedintele Donald Trump a comunicat disponibilitatea de a organiza negocieri cu Iranul, dar oficialii iranieni condiţionează aceste discuţii de ridicarea sancţiunilor impuse de SUA.  De asemenea, Teheranul neagă acuzaţiile SUA conform cărora activităţile de acest tip acoperă dezvoltarea de rachete balistice.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H