Donald Trump, defăimat de afirmaţii obscene. Milioane de femei au destăinuit că au fost agresate sexual

Scriitoarea canadiană Kelly Oxford a cerut femeilor să mărturisească pe Twitter despre atacurile sexuale pe care le-au suferit, după remarcile obscene ale lui Trump la adresa femeilor. Milioane de femei au împărtăşit experienţele lor de agresiune şi viol pe Twitter, în urma comentariilor lui Trump.

09 oct. 2016, 11:28

Pe fondul indignării faţă de remarcile lui Trump, scriitoarea canadiană Kelly Oxford a cerut femeilor să destăinuie pe Twitter despre primele atacuri, descriind ea însăşi prima dată când a fost agresată sexual, într-un autobuz, pe când avea 12 ani. Oxford a continuat să descrie cinci atacuri sexuale, relatează The Guardian.

Raspunsurile la postarea ei de Twitter ei au fost în număr copleşitor, cu Oxford spunând că a primit răspunsuri la rata de 50 pe minut, timp de 14 ore. „Oricine neagă aceste fapte de abuz sexual”, a scris ea, „să privească la timeline-ul meu, acum”, informează Mediafax.

Poveştile, care pot fi vizionate în cronologia ei de pe Twitter, au inclus litanii cu numeroase abuzuri sexuale suferite de femei, inclusiv violuri. Scriitoarea canadiană a declarat că milioanele de răspunsuri au lăsat-o într-o stare de „şoc cumplit” şi a cerut americanilor să nu ignore mărturia

Citeşte şi Alegeri SUA: Condoleezza Rice îl pune la punct pe Donald Trump: DESTUL!femeilor.

Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA, a prezentat scuze după apariţia unei înregistrări care îl surprinde făcând comentarii obscene despre femei, promiţând că va fi „un om mai bun”, dar acuzând-o pe Hillary Clinton de acte de intimidare şi pe Bill Clinton de abuzuri, potrivit Mediafax.

Acuzat că a făcut comentarii cu caracter sexual explicit despre femei, Donald Trump a declarat: „Am spus şi am făcut lucruri pe care le regret. Dar toţi cei care mă cunosc ştiu că aceste lucruri nu reflectă cine sunt cu adevărat. Am spus, am greşit, îmi cer scuze”.

„Voi fi un om mai bun de acum înainte”, a adăugat Donald Trump, citat de site-ul Politico.com.

O înregistrare video din anul 2005 îl surprinde pe Donald Trump, la acea vreme moderator al unei emisiuni tv, vorbind explicit despre atingerea femeilor.

„Este vorba de o tentativă de distragere a atenţiei de la problemele importante cu care ne confruntăm”, a subliniat Donald Trump, citat de site-ul agenţiei Reuters, citată de Mediafax.

Citeşte şi Robert de Niro: Mi-ar plăcea să-i dau un pumn în faţă lui Donald Trump

Însă controversatul politician republican nu s-a oprit la scuze, amintind de actele de infidelitate ale fostului preşedinte Bill Clinton, soţul candidatei democrate Hillary Clinton: „Bill Clinton chiar a abuzat femei, iar Hillary a intimidat, a atacat şi a făcut de ruşine propriile victime”.

„Multe din declaraţiile mele au avut ca scop divertismentul, nimeni nu are mai mult respect pentru femei decât mine”, a afirmat Donald Trump într-un interviu acordat postului KSNV-TV.

Citeşte şi Donald Trump s-a compromis: Candidatul republican la Casa Albă, trădat de o înregistrare video cu obscenităţi

De-a lungul timpului, Donald Trump a fost acuzat că a făcut numeroase declaraţii catalogate misogine.

Recent, candidatul republican a avut un schimb de replici cu fosta câştigătoare Miss Universe Alicia M., o susţinătoare a democratei Hillary Clinton, numind-o pe tânără „dezgustătoare” şi ameninţând că va dezvălui o înregistrare video compromiţătoare.