Donald Trump despre atentatele din 11 Septembrie 2001: Atunci s-a schimbat lumea, dar şi noi toţi ne-am schimbat

Președintele american Donald Trump a adus luni un omagiu celor aproape 3.000 de victime ale atentatelor de la 11 septembrie 2001, el asigurând în timpul unei ceremonii la Pentagon că SUA nu vor uita niciodată ce s-a întâmplat atunci și nu se vor lăsa niciodată intimidate.

11 sept. 2017, 19:19
Donald Trump despre atentatele din 11 Septembrie 2001: Atunci s-a schimbat lumea, dar şi noi toţi ne-am schimbat

‘Atunci lumea s-a schimbat, dar și noi toți ne-am schimbat’, a spus Trump în discursul rostit în locul unde s-a prăbușit unul dintre cele patru avioane civile deturnate de teroriștii Al-Qaida.

‘America nu poate fi intimidată’, a avertizat el ‘teroriștii care au încercat să distrugă determinarea’ Statelor Unite. ‘Vom face în așa fel încât să nu-și găsească niciodată un refugiu de unde să lanseze atacuri asupra țării noastre. Nu se vor putea ascunde nicăieri pe Pământ’, a promis Trump.

Ceremonia de la Pentagon s-a înscris în șirul de evenimente comemorative organizate în fiecare an pe 11 septembrie. Înainte de a veni aici, Donald și Melania Trump, alături de numeroși colaboratori, s-au recules în liniște în grădina Casei Albe la ora locală 08:46 (12:46 GMT), ora la care primul avion de linie deturnat de rețeaua Al-Qaida a intrat într-unul din cele două turnuri World Trade Center (WTC) din New York.