Donald Trump dezvăluie noua strategie în domeniul apărării antirachetă

Donald Trump urmează să dezvăluie, la Pentagon, noua strategie în domeniul apărării antirachetă a Statelor Unite, menită să răspundă ameninţărilor pe care le reprezintă armamente noi ale Rusiei şi Chinei, dar şi ale Iranului şi Coreei de Nord. 

17 ian. 2019, 16:16
Donald Trump dezvăluie noua strategie în domeniul apărării antirachetă

Potrivit unor fragmente dintr-un document de peste 80 de pagini, distribuit presei, Pentagonul detaliază noile proiecte pe care intenţionează să le dezvolte în vederea protejării Statelor Unite de noi rachete hipersonice dezvoltate de China şi Rusia.

Aceste rachete, care pot zbura cu o viteză de peste 5.000 de kilometri pe oră, deci de patru ori viteza sunetului, şi care sunt manevrabile sunt aproape imposibil de interceptat după lansare.

Pentru a se apăra, Statele Unite vor să le poată urmări mai îndeaproape mişcările, cu ajutorul unor senzori speciali, modernizând echipamente deja desfăşurate  în spaţiu, se arată în document.

Pentagonul va lansa, de asemenea, un studiu cu privire la conceperea unui nou sistem de interceptare în spaţiu, cu ajutorul unei drone de un nou tip, care urmează să fie echipată cu rachete şi care ar sta pe orbită în permanenţă, cu scopul de a distruge o rachetă hipersonică ostilă în momentul atingerii apogeului în spaţiu.

Noua strategie de apărare vizează de asemenea rachete balistice dezvoltate de către două ţări care consideră Statele Unite drept cel mai dur inamic al lor, şi anume Iranul şi Coreea de Nord.