Donald Trump eliberează din funcţie un consilier prezidenţial pentru că produce multe controverse

Publicat: Luni, 01 Mai 2017 13:52 // Actualizat: Luni, 01 Mai 2017 13:52 // Sursa: romaniatv.net

Sebastian Gorka produce prea multe controverse pentru Casa Albă, iar un oficial de rang înalt din administraţie a declarat că acesta va găsi în curând o oportunitate departe de Washington.

Gorka ocupă în prezent poziţia de consilier adjunct al preşedintelui Donald Trump şi participă la şedinţele Consiliului Naţional de Securitate şi ale Grupului de Iniţiative Strategice - care permite colaborarea cu oameni din afara Guvernului SUA.

Însă, Gorka era editor pentru securitate naţională la controversata publicaţie Breitbart înainte de a veni la Casa Albă.

Ca jurnalist, acesta şi-a exprimat adeseori dorinţa ca armata americană să confrunte terorismul islamist. De asemenea, consilierul adjunct a devenit un susţinător public extrem de vocal al politicilor şi declaraţiilor publice extrem de controversate făcute de preşedintele Donald Trump, potrivit news.ro.

Citeşte şi Primele 100 de zile ale lui Trump la Casa Albă: Am fost în acţiune în aceste zile

Gorka a apărat interdicţia de călătorie, precum şi folosirea expresiei de ”terorism islamist radical”.

Acesta este ultimul consilier care va părăsi Consiliul Naţional de Securitate, după demisia consilierului pentru securitate naţională Michael Flynn, înlăturarea lui Steve Bannon şi plecarea neaşteptată a lui K.T. McFarland.

Sebastian Gorka a început să colaboreze din octombrie 2015 cu miliardarul republican şi a primit 8.000 de dolari pentru a activa drept consultant politic al campaniei Trump.

Însă, acesta a criticat adeseori retorica miliardarului pe probleme cheie de politică externă, precum terorismul, Rusia şi China.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H