Donald Trump, gata să revină la Casa Albă: „Pregătiți-vă!”

Donald Trump a făcut anunțul: e gata să candideze din nou, pentru un mandat de președinte al SUA, în 2024.

04 nov. 2022, 08:27
Donald Trump, gata să revină la Casa Albă: „Pregătiți-vă!”

Gafele lui Joe Biden și deciziile controversate ale Partidului Democrat din ultimii ani i-au exasperat pe unii americani, care potrivit sondajelor de opinie, majoritatea, ar vota cu republicanii, respectiv cu Donald Trump pentru funcția de lider la Casa Albă.

Astfel, s-a creat momentul potrivit pentru ca celebrul afacerist să-și anunțe cea de-a treia candidatură. În 2016, Donald Trump a învins-o pe Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat. În 2020, președintele în exercițiu a obținut mai multe voturi decât cu patru ani înainte, dar potrivit datelor centralizate, a fost învins de Joe Biden.

Marele anunț pentru 2024 a fost făcut de către Donald Trump joi seară, la Iowa, în fața unei mulțimi de susținători. Trump a vorbit la primul dintre cele patru mitinguri din cinci zile, în timp ce face campanie pentru candidaţii republicani la alegerile de la jumătate de mandat de săptămâna viitoare.

„Am candidat de două ori”, a declarat Donald Trump. „Am câştigat de două ori şi am am avut un rezultat mult mai bun a doua oară decât prima, obţinând cu milioane de voturi mai mult în 2020 decât am primit în 2016. (…) Şi acum, pentru a face ţara noastră sigură şi glorioasă. Foarte, foarte, foarte probabil o voi face din nou”, a mai precizat fostul preşedinte american.

„Foarte curând, pregătiți-vă!”, a avertizat celebrul afacerist, citat de BBC.

 

Partidul Democrat, fără busolă. Niciun favorit pentru a candida împotriva lui Donald Trump

 

De asemenea, Donald Trump a mai amintit mulțimii că la alegerile din 2020 a fost furat. El a obținut nu mai puțin de 72 de milioane de voturi, cele mai multe pentru un președinte în exercițiu din istoria SUA. Potrivit datelor oficiale, Joe Biden a primit 81 de milioane de voturi.

Cu cine s-ar putea înfrunta Donald Trump în 2024? Criza de leadership continuă în tabăra Democraților. Joe Biden are probleme de sănătate din ce în ce mai grave, nivelul de credibilitate s-a prăbușit, Barack Obama nu este eligibil, iar Kamala Harris este cotată cu șanse mici de reușită.