Donald Trump îi acuză pe democraţi de moartea copiilor de imigranţi

Preşedintele american Donald Trump a dat vina pe democraţi sâmbătă pentru moartea a doi copii de migranţi care se aflau în detenţie la graniţa de sud-vest, scrie The New York Times.

30 dec. 2018, 09:58
Donald Trump îi acuză pe democraţi de moartea copiilor de imigranţi

„Toate decesele copiilor şi ale altora la graniţă sunt strict vina democraţilor şi ale politicilor lor derizorii privind imigraţia care permit oamenilor să facă această călătorie lungă crezând că pot intra în ţara noastră ilegal”, a scris el într-o postare. Comentariile au fost făcute de preşedinte pe Twitter. „Ei nu pot (intra ilegal). Dacă am fi avut un zid, nici măcar nu ar încerca!”, a adăugat preşedintele american, potrivit news.ro.

Pe 24 decembrie, un băiat în vârstă de 8 ani, identificat ca fiind Felipe Gomez Alonzo, a murit în timp ce se afla în detenţie în SUA. Autorităţile au informat că el a fost transportat la spital după apariţia simptomelor de boală. El a fost externat însă ulterior a fost transportat din nou la spital, dar nu a mai putut fi resuscitat după ce a leşinat. Cu trei săptămâni mai devreme, Jakelin Caal Maquin, în vârstă de 7 ani, a murit după ce a fost transportată la baza ofiţerilor vamali. Ambii copii au fost reţinuţi alături de taţii lor după ce au fost prinşi la graniţă.

Citeşte şi Donald Trump: „SUA nu pot continua să fie jandarmul lumii”

„Cei doi copii erau bolnavi înainte să intre în custodia ofiţerilor vamali. Tatăl fetei a declarat că nu este vina lor şi că el nu îi mai dăduse apă de câteva zile. Ofiţerii vamali au nevoie de zid şi totul se va încheia. Ei lucrează atât de mult şi primesc atât de puţină gratitudine!”, a afirmat Trump.
Circumstanţele morţii băiatului rămân în mare parte necunoscute, potrivit news.ro.

Ofiţerii vamali au informat că Jakelin nu mâncase sau consumase apă de câteva zile înainte să fie reţinută, însă tatăl ei contestă aceste afirmaţii.

Trump, a ameninţat din nou vineri că va închide graniţa cu Mexicul şi că va opri ajutoarele umanitare trimise către Guatemala, Honduras şi El Salvador dacă nu va obţine finanţare pentru zidul de la graniţă, potrivit news.ro.

Preşedintele american a repetat marţi, de Crăciun, că blocarea unei părţi a administraţiei federale americane va dura atât timp cât nu obţine finanţare pentru zidul de la frontiera cu Mexicul.