Donald Trump, în luptă cu presa „nebună”. „Să fie trimisă înapoi!”…

Donald Trump a atacat vineri acoperirea media - pe care a catalogat-o drept ”nebună” - a strigătelor proferate de către aproximativ 100 dintre susţinătorii săi, care au cerut miercuri ”să fie trimisă înapoi” din Statele Unite o aleasă democrată de origine somaleză, Ilhan Omar.

19 iul. 2019, 17:45
Donald Trump, în luptă cu presa „nebună”. „Să fie trimisă înapoi!”…

”Trmiteţi-o înapoi! Trmiteţi-o înapoi!”, au scandat miercuri seara, în North Carolina, susţinători ai miliardarului republican, la unul dintre mitingurile sale, vizând-o pe aleasa democrată în Camera Reprezentanţilor Ilhan Omar – una dintre primele două femei musulmane alese în Congresul american.

Supus unui potop de critici după acest incident, Donald Trump a replicat vineri, denunţând ”alianţa nesănătoasă” între presă şi opoziţia democrată, informează stiripesurse.ro.

”Este incredibil să vezi cum presa a înnebunit pe tema scandărilor trimiteţi-o înapoi, într-o sală plină… dar rămâne total calmă şi acceptă declaraţiile cele mai josnice şi îngreţoşătoare făcute de cele trei alese din stâmga radicală”, a scris Trump pe Twitter.

”Presa de masă, care şi-a pierdut orice credibilitate, a devenit oficial sau neoficial un nou Partid Democrat de Stânga Radicală”, a adăugat el.

Locatarul Casei Albe s-a angajat, din weekend, într-o bătălie verbală cu mai multe alese democrate în Camera Reprezentanţilor, între care şi Ilhan Omar, provenind din rândul minorităţilor, pe care le-a îndemnat ”să plece” din Statele Unite dacă ”nu le plac”, scrie stiripesurse.ro.

Donald Trump a încercat joi să se distanţeze de scandările susţinătorilor săi, însă fără să convingă. ”Asta nu mi-a plăcut. Nu sunt de acord cu asta”, a declarat el, dând asigurări – împotriva dovezilor – că a încercat să-i întrerupă reluând rapid cuvântul. ”Sunt convinsă că este un fascist”, i-a replicat joi Ilhan Omar preşedintelui american.

 ”Coşmarul lui Donald Trump este să vadă o refugiată somaleză ajungând în Congres”, a mai spus ea, adăugând că ”vom continua să fim coşmarul acestui preşedinte, pentru că politica sa este un coşmar pentru noi”.