Donald Trump întăreşte starea de urgenţă în Washington şi suplimentează forţele de ordine înaintea învestirii lui Joe Biden

Președintele american a recunoscut că există o stare de urgență în Washington DC și a ordonat suplimentarea forțelor guvernamentale în Districtul Columbia în vederea ceremoniilor de inaugurare a președintelui Joe Biden, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.

12 ian. 2021, 17:09
Donald Trump întăreşte starea de urgenţă în Washington şi suplimentează forţele de ordine înaintea învestirii lui Joe Biden

Donald Trump a semnat luni un ordin care prevede suplimentarea forțelor federale în Districtul Columbia până pe 24 ianuarie, inaugurarea președintelui Biden urmând să aibă loc pe 20 ianuarie. Capitala Statelor Unite se afla deja în stare de urgenţă de pe 6 ianuarie, când susţinătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului.

Actul semnat de Donald Trump autorizează Departamentul Securității Interne (DHS) și Agenția Federală pentru Situații de Urgență (FEMA) să coordoneze eforturile de înlăturare a efectelor dezastrelor, cu scopul de a ajuta populația și de a asigura asistența necesară stării de urgență, scrie Digi24.

Donald Trump suplimentează numărul forţelor de ordine din Washington

Ordinul are la bază Legea Stafford, care prevede salvarea vieților și protejarea proprietății și a siguranței și sănătății publice, dar și reducerea sau preîntâmpinarea amenințărilor unei catastrofe în Districtul Columbia.

Mai precis, actul autorizează FEMA să identifice, să mobilizeze și să dispună de echipamentele și resursele necesare ameliorării impactului stării de urgență.

FBI a avertizat că susținătorii lui Trump pun la cale „proteste armate” la Capitoliul SUA și la toate celelalte capitolii din țară. Protestele ar urma să aibă loc zilele următoare, în perioada rămasă până la ziua în care președintele ales, Joe Biden, va fi învestit în funcție, transmite Business Insider.

Citeşte şi: Efectele Brexit-ului, şoferii care vin din Anglia sunt lăsaţi fără mâncare. Vameşii le confiscă până şi pâinea de la sandvişuri VIDEO


loading...