Donald Trump l-a graţiat pe curcanul Corn în ceremonia anuală prilejuită de Ziua Recunoştinţei

Americanii se pregătesc de Zilei Recunoştinţei (Thanksgiving în engleză). Ca în fiecare an, la Casa Albă, preşedintele american a graţiat un curcan în cadrul ceremoniei anuale.

25 nov. 2020, 10:19
Donald Trump l-a graţiat pe curcanul Corn în ceremonia anuală prilejuită de Ziua Recunoştinţei

Zilei Recunoştinţei.

Donald Trump a ales să-l graţieze curcanul Corn (Porumb) în cadrul ceremoniei anuale prilejuite de Ziua Recunoştinţei.

„Corn, îţi acord graţiere completă!”, i-a spus Trump curcanului.

„Vreau să urez fiecărui american o Zi a Recunoştinţei fericită şi sănătoasă”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Zilei Recunoştinţei. „Suntem astăzi aici pentru a continua o îndrăgită tradiţie anuală, graţierea prezidenţială oficială a unui curcan foarte, foarte norocos, pentru că Ziua Recunoştinţei este o zi foarte specială pentru curcani, probabil că pentru cea mai mare parte a lor nu este una foarte bună”, a adăugat el.

La eveniment au mai fost prezenţi prima doamnă Melania Trump, fiica preşedintelui, Ivanka şi soţul acesteia, Jared Kushner.

Citeşte şi: Sărbători de iarnă 2020. OMS recomandă izolarea de rude şi prieteni şi Crăciun online

 

Ziua Recunoştinţei este sărbătorită anul de americani, dar şi de unii canadieni în ultima zi de joi a lunii noiembrie. Se spune că această sarbătoare datează încă din 1623, dar abia în 1863, în timpul Războiului Civil, a devenit o sărbătoare federală oficială, când președintele Abraham Lincoln a proclamat o zi națională pentru “Recunoștință și rugăciune către Tatăl nostru binefăcător, care sălășluiește în Ceruri”.

Este o zi în care familiile şi prietenii se reunesc şi iau masa împreună. De pe masele fiecăruia nu lipseşte curcanul la cuptor, simbolul acestei sărbători.

Tradiţia anuală a graţierii unui curcan înainte de Ziua Recunoştinţei a început în perioada în care Abraham Lincoln era preşedinte, în anii 1860.