ALEGERI SUA 2016. Donald Trump, misogin notoriu. Cum pierd republicanii electoratul feminin GALERIE FOTO

Oficial, candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, s-a lăudat în campania electorală că "iubeşte" femeile şi vrea "să le ajute". Realitatea a demonstrat contrariul. Este mai degrabă misogin şi le umileşte cu orice ocazie.

05 oct. 2016, 08:19

Aşa s-a întâmplat şi cu fosta Miss Universe din Venezuela. Alicia Machado a povestit despre adevăratul comportament  pe care îl are actualul candidat republican la Casa Albă, Donald Trump. Ea a fost comparată de către Trump cu celebrul personaj „Miss Piggy” din serialul de animaţie „The Muppets”, pentru că se mai îngrăşase între timp.

Fosta Miss Universe este însă numai una dintre femeile de pe lista celor care au fost umilite de-a lungul anilor de către miliardarul american, actual candidat la Casa Albă. Pe lista femeilor insultate de Trump figurează de la jurnaliste, actriţe, femei politician sau regine ale frumuseţii. Rivala lui Trump, fosta Primă Doamnă a Americii, Hillary Clinton, actuală candidată la fotoliul de la Casa Albă, nu a făcut, la rândul ei, excepţie, fiind criticată şi maimuţărită de rivalul ei miliardar, scrie lavoixdunord.fr.

Trump despre Clinton: Hillary escroaca

Când le critică şi le umileşte pe femei, Trump se referă mai ales la aspectul fizic, viaţa sexuală, competenţe şi chiar la starea lor de sănătate.

Aşa s-a întâmplat, de pildă, cu Hillary Clinton, când a participat, luna trecută, la comemorarea victimelor atentatelor teroriste din 11 Septembrie 2001. Din cauza caniculei şi a oboselii cauzată de eforturile făcute în campania electorală, Hillary a leşinat în timpul ceremoniei.

Cu proxima ocazie, Trump a maimuţărit-o, mimând leşinul ei în cadrul unui miting electoral, în statul Pennsylvania. „Este o femeie despre care se presupune că este în stare să câştige orice bătălie, dar care nu a reuşit să meargă câţiva metri pe picioarele ei până la maşină„, a ironizat-o miliardarul american. El a poreclit-o „Hillary, escroaca„…

După prima dezbatere electorală între cei doi candidaţi la Casa Albă, Trump a atacat-o verbal şi pe actriţa Rosie O’Donnell (cei doi se critică reciproc şi aproape cu orice ocazie). „Este foarte obraznică. Am spus şi eu cuvinte dure la adresa ei şi cred că toată lumea este de acord că şi-a meritat-o„, a mai spus Trump.

Înainte de a o critica pe Rosie, Trump o criticase pe Megyn Kelly, o jurnalistă de la postul de televiziune FoxNews, pe reţeaua de socializare Twitter, spunându-i că este „cap sec” şi „uşuratică”.

Propuneri indecente

În preajma primei dezbateri publice între cei doi candidaţi la Casa Albă, Associated Press a contactat mai multe persoane care au lucrat pentru Trump în emisiunea „Ucenicul” (The Apprentice”, pe care miliardarul american a animat-o de-a lungul anilor. Unele dintre candidate au povestit că Trump le făcea avansuri sexuale şi remarci deplasate despre fizicul lor şi, uneori, le cerea deschis să facă sex cu el. Echipa de campanie a lui Trump a negat aceste dezvăluiri, afirmând că nu corespund realităţii.

Sondajele de opinie au arătat cu fiecare ocazie că majoritatea femeilor americane care reprezintă 52% din populaţia cu drept de vot nu îl apreciază pe Trump, ci o preferă pe Clinton. Un asemenea sondaj realizat luna trecută (Politico, Morning Consult) arată că 55% dintre femei vor vota pentru Hiillary şi numai 36% pentru Donald Trump.

Electorat pierdut

Jeanne Zaino, expertă în politică, a constatat că întregul comportament al lui Trump faţă de femei „îl pune într-o situaţie precară cu acestea”. „Republicanii sunt marcaţi de faptul că au pierdut voturile femeilor în mai multe alegeri„, dar au promis că vor face tot ce este posibil să atragă de partea lor votul femeilor.

Recent, echipa lui Trump a promis electoratului feminin că le va da viitoarelor mame concediu de maternitate plătit. Directoarea lui de campanie este însă foarte sceptică de prestaţia lui Trump. „Va şti el oare să convingă electoratul că este un om de caracter pentru a deveni preşedinte !?… Este din ce în ce mai dificil„, afirmă Jeanne Zino.