Donald Trump, necruţător cu Joe Biden: „Criza dintre Ucraina şi Rusia nu s-ar fi putut întâmpla niciodată sub administraţia mea”

Donald Trump l-a criticat pe Joe Biden pentru situația dintre Rusia și Ucraina, afirmând că dacă încă era el președinte al SUA o astfel de criză nu ar fi avut loc niciodată.

25 ian. 2022, 08:27
Donald Trump, necruţător cu Joe Biden: „Criza dintre Ucraina şi Rusia nu s-ar fi putut întâmpla niciodată sub administraţia mea”

Ceea ce se întâmplă acum cu Rusia și Ucraina nu s-ar fi putut întâmpla niciodată sub administrația Trump. Nici măcar nu ar fi posibil„, a transmis Donald Trump într-un comunicat.

Totuşi, Trump s-a aflat în 2019 sub procedură de impeachment, fiind pe punctul de a fi demis, parțial pentru că l-a împins pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky să-l investigheze pe Joe Biden, pe atunci unul dintre principalii săi rivali politici, înghețând în același timp aproximativ 400 de milioane de dolari în ajutor militar vital pentru fosta republică sovietică.

Citeşte şi Rubla rusească s-a prăbuşit la un minim al ultimelor nouă luni, în contextul crizei din Ucraina. Rusia acuză NATO de scăderea masivă a monedei

Administrația Trump a suspendat oficial ajutorul la aproximativ 90 de minute după apelul telefonic al lui Trump din 25 iulie cu Zelensky, în care el l-a îndemnat pe liderul ucrainean să înceapă o anchetă împotriva lui Biden și a fiului său Hunter, pentru acuzații de corupție. Ajutorul militar a fost dat Ucrainei câteva luni mai târziu, după ce Trump a fost informat că a fost depusă o plângere a unui denunțător în legătură cu apelul telefonic din 25 iulie.

Pe parcursul președinției sale, Donald Trump și-a exprimat admirația pentru liderii autocrați precum președintele rus Vladimir Putin, criticând în același timp aliații și instituțiile americane precum NATO, scrie Bussines Insider. Experții spun că dispoziția amiabilă a lui Trump față de Putin și disprețul față de normele internaționale și democratice l-au încurajat pe președintele rus, precum și pe alți lideri puternici din întreaga lume.

Citeşte şi Americanii au numit principalul obiectiv al Rusiei, în actuala criză. „Putin vrea să expulzeze SUA din Europa. La revedere America, nu lăsa uşa să te lovească la ieşire!”


loading...