Donald Trump prezice liniştea dinaintea furtunii: Veţi afla în curând!

Președintele american Donald Trump a făcut joi seara o remarcă enigmatică, afirmând că momentul actual ar putea fi "liniștea dinaintea furtunii", fără a oferi mai multe explicații.

06 oct. 2017, 08:58
Donald Trump prezice liniştea dinaintea furtunii: Veţi afla în curând!

Trump a făcut această remarcă în timpul unei sesiuni foto la Casa Albă, chiar înaintea începerii unui dineu al cuplului prezidențial cu șefi ai armatei și soțiile lor. „Știți ce înseamnă asta? Poate că este liniștea dinaintea furtunii”, a spus el brusc. Când a fost întrebat de jurnaliști ce a vrut să spună, el a repetat: „Ar putea fi asta, liniștea, liniștea înaintea furtunii”, potrivit canalului de televiziune CNN.

Jurnaliștii i-au cerut din nou să precizeze la ce se referă, dacă este vorba de Iran sau de gruparea jihadistă Statul Islamic. El a răspuns: „Pot să vă spun un lucru, îi avem în această seară, în această cameră, pe cei mai buni șefi militari din lume. Și, eh, vom avea o seară foarte bună, vă mulțumim că ați venit”.

La ultima întrebare în care i se cerea să facă precizări, el a răspuns simplu: „Veți afla în curând!” Jurnaliștii au trebuit apoi să părăsească încăperea, potrivit Agerpres.

Înainte de dineu, Trump a avut o discuție cu înalții responsabili ai armatei în biroul său de lucru de la Casa Albă, în cadrul căreia a abordat amenințarea reprezentată de Coreea de Nord și cum ar putea fi împiedicat Iranul să obțină arma nucleară, potrivit Reuters.

Referitor la Coreea de Nord, „obiectivul nostru este denuclearizarea”, a spus el. „Nu putem permite ca această dictatură să amenințe națiunea noastră sau pe aliații noștri cu pierderi inimaginabile de vieți”, a adăugat președintele american. „Vom face ceea ce trebuie pentru ca așa ceva să nu se întâmple. Și se va face, dacă este necesar, credeți-mă!”, a mai spus el.

În discursul său de luna trecută de la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, Trump a declarat că SUA vor „distruge total” Coreea de Nord dacă este necesar să se apere sau să-și apere aliații, amintește Reuters.


loading...