Donald Trump recurge la ameninţări din cauza paraliziei instituţiilor federale

Publicat: Joi, 10 Ianuarie 2019 19:13 // Actualizat: Joi, 10 Ianuarie 2019 19:13 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat joi că nu va participa la Forumul economic mondial de la Davos, care va avea loc între 21 şi 25 ianuarie, dacă paralizia parţială actuală ('shutdown') a instituţiilor federale americane va continua.

'Aveam intenţia să merg şi să vorbesc în faţa comunităţii financiare mondiale la Davos. Încă este valabil, dar, dacă shutdown-ul continuă, nu voi merge. Plănuisem să merg, a fost un mare succes când am mers. Avem o poveste grozavă de spus', le-a declarat Trump reporterilor înainte de a părăsi Casa Alba pentru o vizită în Texas.

'Economia americană este incredibilă. Negociem şi avem mult succes cu China', a adăugat preşedintele.

Discuţiile privind legea bugetară sunt în impas la Washington. Preşedintele Trump cere ca aceasta să prevadă 5,7 miliarde de dolari pentru un zid sau 'o barieră de oţel' la graniţa cu Mexic, pentru stoparea imigraţiei ilegale.

Democraţii, deveniţi majoritari în Camera Reprezentanţilor, refuză să includă această sumă pentru un proiect pe care îl denunţă ca 'imoral' şi ineficient.

Actualul 'shutdown' se află în a 20-a zi şi este pe punctul de a bate recordul de 21 de zile înregistrat între sfârşitul lui 1995 şi începutul anului următor, în timpul preşedinţiei lui Bill Clinton.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7798
RON
27 Jan
noapte 2 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H