Donald Trump s-a răzgândit: Preşedintele american vrea acum să se întâlnească cu omologul său nord-coreean

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul şi ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, deşi tocmai o anulase. "Discutăm chiar în acest moment cu nord-coreenii", a declarat vineri după-amiază Donald Trump, potrivit agenţiei Associated Press.

25 mai 2018, 15:28
Donald Trump s-a răzgândit: Preşedintele american vrea acum să se întâlnească cu omologul său nord-coreean

 Deşi a ANULAT întrevederea cu Kim Jong-Un, preşedintele SUA transmite că s-ar putea întâlni cu liderul nord-coreean. „Toată lumea practică jocuri”, a precizat Donald Trump, care se laudă uneori că foloseşte tactici de negociere.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită iniţial, 12 iunie. „Nord-coreenii ar vrea foarte mult acest lucru, şi noi am vrea”, a spus Trump.

Vineri dimineaţă, Donald Trump a transmis, într-un mesaj postat pe Twitter, că reacţia Coreei de Nord la decizia sa de anulare a summitului a fost „caldă şi productivă”.

Regimul de la Phenian a semnalat că „vrea să ofere Statelor Unite timp şi oportunităţi pentru reanalizarea posibilităţii discuţiilor în orice moment şi în orice format”. Kim Kye Gwan, adjunct al ministrului nord-coreean de Externe, a catalogat decizia lui Donald Trump de anulare a summitului „neaşteptată şi foarte regretabilă”.

Citeşte şi Trump ANULEAZĂ summit-ul cu Kim Jong-Un din Singapore GALERIE FOTO

Donald Trump a anunţat joi anularea întrevederii programate cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, denunţând „ostilitatea” regimului de la Phenian. Donald Trump a decis anularea întrevederii din cauza „furiei uriaşe şi ostilităţii deschise” manifestate într-un recent comunicat al Phenianului. „În acest moment, este inadecvat să organizăm această întâlnire mult aşteptată”, i-a transmis Donald Trump lui Kim Jong-Un, semnalându-i disponibilitatea de a-l întâlni „într-o bună zi”. Statele Unite şi aliaţii sunt pregătiţi pentru o acţiune militară în cazul în care Coreea de Nord comite „acte nebuneşti” după anularea reuniunii, a avertizat joi seară preşedintele american, Donald Trump. „Armata SUA este pregătită” pentru cazul în care liderii Coreei de Nord răspund cu o demonstraţie de forţă la anularea reuniunii, a declarat Donald Trump, subliniind că oficiali japonezi şi sud-coreeni au asumat angajamentul de a participa la o acţiune militară în situaţia unor „acte nebuneşti ori nesăbuite comise de Coreea de Nord”. „Cred că anularea întrevederii (cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un -n.red.) constituie un uriaş pas înapoi pentru Coreea de Nord şi pentru întreaga lume. Sper că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, va face până la urmă ce este corect nu doar pentru el însuşi, ci şi pentru poporul nord-coreean, care suferă foarte mult şi în zadar”, a spus Donald Trump.


loading...