Donald Trump salută victoria împotriva Statului Islamic: SUA îşi retrag complet trupele din Siria

Preşedintele american Donald Trump a apărat joi decizia de a declara victoria împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi de a retrage complet trupele americane din Siria, afirmând că îndeplineşte o promisiune făcută în campania sa prezidenţială, relatează Reuters.

20 dec. 2018, 15:58
Donald Trump salută victoria împotriva Statului Islamic: SUA îşi retrag complet trupele din Siria

‘Retragerea din Siria nu a fost o surpriză. Am făcut campanie ani de zile pentru asta şi, acum şase luni, când mi-am dorit foarte mult să fac asta public, am fost de acord ca trupele americane să mai rămână (în Siria). Rusia, Iranul, Siria şi alţii sunt inamicul local al SI. Noi le facem treaba. Este timpul să venim acasă şi să reconstruim’, a scris Trump pe Twitter, potrivit Agerpres.

În apărarea deciziei sale de a retrage trupele americane, liderul de la Casa Albă a afirmat totodată că ‘este timpul ca alţii să lupte în cele din urmă’ în Siria.

‘Doresc ca Statele Unite să devină Poliţistul Orientului Mijlociu, obţinând NIMIC, însă sacrificând vieţi preţioase şi trilioane de dolari protejându-i pe alţii care, în aproape toate cazurile, nu apreciază ceea ce noi facem?’, a mai scris Trump pe Twitter.

‘Vrem să fim acolo pentru totdeauna? E timpul ca alţii să lupte în cele din urmă….’, a scris el