Donald Trump şi Kim Jong Un au ajuns la o înţelegere. Coreea de Nord nu va mai lansa rachete balistice intercontinentale

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au o înţelegere conform căreia Coreea de Nord nu va lansa rachete balistice intercontinentale, a declarat marţi consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, canalului de televiziune Fox News, preluat de Reuters.

06 aug. 2019, 16:05
Donald Trump şi Kim Jong Un au ajuns la o înţelegere. Coreea de Nord nu va mai lansa rachete balistice intercontinentale

„Se pare că este o serie de teste pe care vor să le facă, pentru ca această rachetă să devină complet operaţională”, a afirmat Bolton într-o intervenţie de la Lima referitoare la recentele lansări de rachete nord-coreene, informează agerpres.ro.

„Par să fie rachete balistice. Preşedintele şi Kim Jong Un au o înţelegere conform căreia dictatorul nord-coreean nu va lansa rachete balistice cu rază mai lungă de acţiune, intercontinentale, deci cred că preşedintele urmăreşte asta cu foarte, foarte mare atenţie”, a adăugat Bolton.

Ultima lansare a unor proiectile neidentificate din Coreea de Nord a avut loc, potrivit agenţiei Yonhap, marţi dimineaţa. A fost a patra operaţiune de acest gen în ultimele două săptămâni.