Donald Trump şi Ted Cruz îi cer lui Marco Rubio să se retragă din competiţia republicanilor

Donald Trump şi Ted Cruz îi cer lui Marco Rubio să se retragă din competiţia pentru desemnarea candidatului republican la alegerile prezidenţiale din SUA, pentru a facilita confruntarea directă dintre cei doi. 

06 mart. 2016, 08:46
Donald Trump şi Ted Cruz îi cer lui Marco Rubio să se retragă din competiţia republicanilor

Donald Trump a făcut apel la rivalul său Marco Rubio să se retragă din cursa pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidențiale din SUA și a spus că așteaptă cu nerăbdare să se lupte cu senatorul de Texas, Ted Cruz, pentru a obține nominalizarea partidului la Casa Albă, informează duminică DPA.

„Marco Rubio a avut o noapte foarte proastă și îi cer personal să se retragă din cursă. Cred că a sosit momentul. Trebuie să fii în stare să câștigi. Mi-ar plăcea să mă lupt cu Ted”, a spus Trump, care a susținut totodată că Ted Cruz nu va fi în stare să câștige în state mari, precum New York și California.

La rândul său, Ted Cruz a sugerat că a venit vremea ca Marco Rubio şi John Kasich să se retragă din cursa pentru desemnarea candidatului republican la funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

„Atât timp cât câmpul electoral rămâne divizat, Donald Trump este favorit”, a subliniat Ted Cruz.

Trump a pierdut duminică în două state în confruntarea cu Cruz, dar a câștigat în alte două și se laudă că va câștiga și în statul lui Rubio, Florida, cu ocazia alegerilor primare care vor avea loc acolo la jumătatea lunii martie. Într-un miting electoral desfășurat în orașul Orlando, centrul Floridei, magnatul imobiliar a declarat că, dacă va câștiga alegerile din Florida, care vor avea loc pe 15 martie, atunci ordinea candidaților republicani va fi clar stabilită. „Dacă vom câștiga în Florida, s-a terminat”, a spus Trump.

În momentul de faţă, în tabăra republicană, Donald Trump are 12 victorii, în timp ce Ted Cruz, şase.

Citeşte şi: Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Kentucky şi Louisiana