Donald Trump va declara starea de urgenţă. Aşa nu se mai poate

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat în faţa reporterilor la plecarea spre graniţa cu Mexicul că va declara stare de urgenţă dacă nu va reuşi altfel să obţină finanţarea zidului de la graniţă promis în campanie, scrie New York Times.

10 ian. 2019, 16:56
Donald Trump va declara starea de urgenţă. Aşa nu se mai poate

Întrebat dacă va recurge la această metodă, Trump a declarat: „Dacă nu vor merge lucrurile, probabil o voi face. Aş putea putea spune chiar că sigur o voi face”.
 
Trump a negat informaţiile venite din partea democraţilor conform cărora a dat cu pumnul în masă şi că a fost nervos în timpul unei întâlniri cu liderul minorităţii în Senat, Chuck Schumer, şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, potrivit news.ro.
 
„Plângăciosul de Chuck şi-a spus minciuna favorită, susţinând că am lovit masa şi am părăsit camera. Ştiam că va spune asta şi după ce Nancy a spus «nu» unei securităţi la graniţă, am spus politicos la revedere, fără să trântesc nimic!”, a scris Trump pe Twitter.
 
De asemenea, Trump a făcut referire şi la afirmaţiile sale privind faptul că Mexicul ar putea finanţa zidul. În decembrie, într-o postare pe Twitter, Trump a scris: „Într-un fel sau altul, Mexicul va plăti zidul”.

Citeşte şi Cadavre descoperite la frontieră. O parte dintre acestea erau carbonizate
 
Trump este aşteptat să ajungă joi după-amiaza în apropierea graniţei din Valea Rio Grande, lângă oraşul Mission din Texas. Conform presei locale, el se va opri în parcul Anzadulas. Acolo, ofiţerii vamali caută de obicei migranţii care încearcă să intre ilegal în SUA, fiind astfel locul potrivit pentru un discurs al preşedintelui american, informează news.ro.
 
Vizita sa vine după ce preşedintele a refuzat să redeschidă guvernul dacă democraţii, care controlează Camera Reprezentanţilor din Congres, refuză să aloce 5,6 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa cu Mexicul. Astfel, 800.000 de angajaţi ai guvernului au fost trimişi acasă sau lucrează fără să fie plătiţi.