Dopaj. AMA a ridicat suspendarea Agenţiei ruse antidoping

Agenţia Mondială antidoping (AMA/WADA) a decis joi ridicarea suspendării Agenţiei ruse antidoping (RUSADA), suspendare care era în vigoare din 2015, scrie AFP.

20 sept. 2018, 14:21
Dopaj. AMA a ridicat suspendarea Agenţiei ruse antidoping

”Astăzi, cu marea majoritate a voturilor exprimate de membrii Comitetului executiv, s-a decis reintegrarea RUSADA dar în condiţii stricte”, a spus preşedintele AMA, Craig Reedie, după reuniunea care a avut loc în insulele Seychelles, potrivit agerpres.ro.

Citeşte şi Vicecampion mondial la haltere, mort la 39 de ani. Şoc şi îngrijorare în lumea sportului

Hotărârea instanţei mondiale a fost luată în condiţiile în care, săptămâna trecută, Comitetului independent de revizuire a conformităţii din cadrul AMA/WADA înaintase o recomandare în acest sens conducerii Agenţiei.

Decizia AMA/WADA a fost salutată de vicepremierul rus pe probleme de sport, Olga Golodeţ, care a menţionat că aceasta a fost luată după o muncă enormă depusă în ultimii ani de autorităţile ruse pentru combaterea dopajului în sport.

RUSADA a fost suspendată pe 18 noiembrie 2015, la începutul scandalului care a dezvăluit un sistem instituţionalizat de dopaj între 2011 şi 2015 în toate ramurile sportive din Rusia, în care au fost implicaţi sute de sportivi.

AMA a impus apoi o lungă listă de criterii de bună guvernanţă pentru RUSADA, care a reluat controalele din 2017, însă sub tutelă internaţională.