Dorel Căprar a fost exclus oficial din PSD. Fostul şef al filialei din Arad a anunţat că va contestat decizia

Fostul președinte al PSD Arad, Dorel Căprar, a fost exclus oficial din partid, a anunţat, miercuri, actualul şef al social-democraţilor din Arad, senatorul Mihai Fifor. În schimb, Dorel Căprar spune că decizia nu este statutară, că o va contesta şi se consideră membru în continuare.

13 mai 2020, 10:46
Dorel Căprar a fost exclus oficial din PSD. Fostul şef al filialei din Arad a anunţat că va contestat decizia

Deputatul PSD Dorel Căprar a fost exclus oficial din partid, în urma unei decizii a Biroului Permanent Județean al PSD Arad, potrivit aradon. „În urma hotărârii Biroului Permanent Județean al PSD Arad, întrunit în ședința statutară în data de 30 aprilie 2020, deputatul Dorel Căprar a fost exclus din Partidul Social Democrat. Facem aceste precizări pentru a accentua faptul că orice declarație sau luare de poziție, exprimată de Dorel Căprar, în spațiul public, nu reprezintă punctul de vedere al PSD, ci strict opiniile domnului deputat Căprar”, se arată în comunicatul semnat de conducerea Organizației Județene PSD Arad. 

Deputatul PSD Dorel Căprar: Ciolacu şi Stănescu au vândut interesele naţionale ale României, au rupt ţara

Contactat de AGERPRES, Dorel Căprar, care este fost preşedinte al organizaţiei judeţene PSD, a declarat că decizia nu a fost luată în mod statutar, motiv pentru care se consideră în continuare membru de partid.

„Mi se pare o lipsă de tact politic total faptul că au iniţiat această excludere a mea în data de 30 aprilie şi au trimis comunicatul în 13 mai. (…) Această excludere este în afara statutului, a fost făcută în cadrul unei şedinţe de Birou online, într-o seară imediat după o ieşire a mea împotriva preşedintelui Ciolacu şi a secretarului general Stănescu. Conform statutului, membrii Biroului sunt şi parlamentarii. De când a pus mâna pe organizaţie, Mihai Fifor şi gaşca lui nu au mai catadicsit să ne invite la nicio întâlnire politică atât fizic cât şi online, pe mine şi pe deputatul Todor”, a spus Dorel Căprar.

Întrebat dacă se consideră în continuare membru PSD, Căprar a declarat: „Evident că sunt membru PSD. Dacă mă uit cine a semnat această decizie, nu aş vrea să îi jignesc, dar par nişte caricaturi de politicieni (…) O să vedem decizia Comitetului Executiv. Eu sunt în termen, fac contestaţie, o voi depune şi voi merge în instanţă şi nu mă voi lăsa până nu va ieşi adevărul la iveală”.

Deputatul a mai spus că „Fifor, Ciolacu şi Stănescu au dus partidul ăsta într-o zonă de sub 20%” din opţiunile românilor.

Pe 22 februarie Mihai Fifor a câștigat președinția PSD Arad, după ce alegerile în care era votat președinte Dorel Căprar au fost invalidate. Încă de atunci au existat voci care spuneau că Dorel Căprar va părăsi „barca” social-democraților.