Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, urmărit şi blocat în trafic în centrul Chişinăului

Primarul general al Chişinăului Dorin Chirtoacă a fost urmărit de poliţie şi testat de alcoolemie în centrul oraşului. Incidentul a avut loc în seara zilei de miercuri în jurul orei 22:00 când se deplasa din sectorul Ciocana spre sediul Primăriei. Despre întâlnirea cu agenţii Inspectoratului Naţional de Poliţie (INP), primarul a anunţat pe pagina sa de Facebook.

03 iul. 2014, 12:14

Şeful capitalei Republicii Moldova recunoaşte că, aflat în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) la ecranizarea filmului „Ştefan cel Mare” a consumat un pahar de bere, dar asta s-ar fi petrecut la 20.00, scrie publika.md. Ulterior, edilul afirmă că peste 2 ore, atunci când revenea de la Coloniţa a fost oprit la intersecţia dintre Bulevardul Ştefan cel Mare şi Bănulescu-Bodoni.

Citeşte şi Dorin Chirtoacă se gândeşte la însurătoare

„Automobilul meu a fost blocat în trafic de către o maşină civilă, între timp apropiindu-se şi un echipaj INP. După care o persoană necunoscută, cu o cameră de luat vederi în mână aproape că urca pe capota maşinii, adresându-se ofensator şi acuzându-mă că aş fi condus automobilul în stare de ebrietate.”, scrie şeful capitalei pe pagina sa de facebook.

Citeşte şi Dorin Cioabă, probleme de sănătate în urma unui pariu stupid

Echipa INP nu avea alcooltest şi primarul susţine că a fost nevoit să aştept 10 minute ca alt echipaj de poliţie să aducă un aparat. Potrivit lui Chirtoacă, rezultatul a fost 0,00 mg/L după care susţine că a urcat în maşină şi a plecat de la faţa locului. Ulterior, primarul general a mers la Dispensarul Republican de Narcologie unde a efectuat încă o dată alcootestul şi a postat pe profilul său poza cu rezultatul 0,00 mg/L.