Dorin Cioabă îi dă în judecată pe medicii din Turcia, pe care îi acuză de moartea tatălui său

Dorin Cioabă a anunţat că va da în judecată spitalul din Antalya, acolo unde s-a stins din viaţă tatăl său. Dorin Cioabă susţine că medicii turci i-ar fi făcut tatălui său o intervenţie greşită.

29 oct. 2013, 14:24
Dorin Cioabă îi dă în judecată pe medicii din Turcia, pe care îi acuză de moartea tatălui său

Dorin Cioabă, fiul fostului rege al romilor Florin Cioabă, vrea să dea în judecată spitalul şi serviciul de ambulanţă din Antalya, acolo unde a fost operat tatăl său, care s-a stins mai apoi din viaţă.

„Tatăl meu a fost plimbat o jumătate de oră cu salvarea pentru că medicul nu ştia unde este spitalul. Salvarea a oprit de câteva ori pe drum pentru ca şoferul să întrece oamenii de spital. Iniţial a fost dus la un spital mic care nu era dotat cu aparatura necesară”, a declarat Dorin Cioabă la România TV.

Fiul lui Florin Cioabă susţine că medicii ar fi făcut o intervenţie greşită şi nu i-au dat tatălui său tratamentul de care avea nevoie. El va angaja atât un avocat român, cât şi unul turc şi vrea să ceară despăgubiri spitalului şi serviciului de ambulanţă din Antalya.

Florin Cioabă a suferit un preinfarct, în luna august a acestui an, în timp ce se afla în concediu cu familia în Antalya, Turcia. El a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, după care a fost transferat de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei. Acolo, medicii i-au montat un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge. Regele romilor părea să se simtă mai bine, ieşise din comă şi era în stare stabilă, însă din cauza unui stop cardio-respirator, Florin Cioabă a decedat în spital.