Dorin Cioabă nu mai este dispus să susţină PMP-ul VIDEO

Mişcarea Populară ar putea să rămână fără sprijinul viitorului partid al romilor. Dorin Cioabă a anunţat că, până în acest moment, PMP nu a semnat protocolul de alianţă între cele două formaţiuni politice. Între timp, autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, aşteaptă să afle dacă Alianţa Democrată a Romilor va deveni partid.

07 mai 2014, 07:57
Dorin Cioabă nu mai este dispus să susţină PMP-ul VIDEO

Dorin Cioabă susţine că PMP a tergiversat semnarea protocolului de colaborare cu Alianţa pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale. „Mişcarea Populară, cărora le-am şi înaintat un draft, tot amână să-l semneze. Nici Mişcarea Populară, nici alt partid politic nu va beneficia de majoritatea voturilor romilor pentru că noi am hotărât să dăm sprijinul nostru celor care vor ceva serios şi pun şi pe hârtie”, a declarat Cioabă.

Acesta a fost prezent miercuri la Tribunalul Municipiului Bucureşti pentru a înregistra Alianţa Democrată a Romilor a ca partid politic. Alianţa va susţine unul dintre candidaţii independenţi la Parlamentul European, iar la prezidenţiale nu este exclusă prezentarea unui candidat propriu.

Dorin Cioabă promitea pe 12 aprilie susţinerea romilor pentru Partidul Mişcarea Populară (PMP),după o vizită făcută la Sibiu de Elena Udrea, Elena Băsescu, Cristian Preda şi mai mulţi candidaţi la europarlamentare.

„Partidul Alianţa Democrată a Romilor, formaţiune nouă, pentru care deja am depus actele la Tribunal, va încheia un protocol electoral pentru susţinerea la europarlamentare şi prezidenţiale a PMP”, a declarat Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, care va fi preşedintele noului partid.

Potrivit acestuia, noul partid se bazează pe cel puţin 32.000 de membri.