Dorin Cioabă: Traian Băsescu a sunat să se intereseze de starea tatălui meu

Dorin Cioabă, fiul lui Florin Cioabă, a declarat la România TV că preşedintele Traian Băsescu a telefonat de mai multe ori pentru a se interesa cu privire la starea de sănătate a regelui romilor.

17 aug. 2013, 12:40
Dorin Cioabă: Traian Băsescu a sunat să se intereseze de starea tatălui meu

Dorin Cioabă a precizat că şeful statului a sunat chiar în cursul zilei de vineri.

Fiul regelui Cioabă a explicat că la spitalul din Antalya unde este internat tatăl său a fost adusă aparatură medicală închiriată pentru care familia a plătit.

De asemenea, Dorin Cioabă a mai spus că în urma intervenţiei chirurgicale, tatăl său a avut nevoie de transfuzii de sânge. Pentru a reuşi să strângă cantitatea de sânge necesară, rudele stau cu afişe în mână, în care cer ca oamenii să doneze. Se pare că apelurile către potenţialii donatori au avut ecou, iar câţiva turci s-au oferit să-i ajute.

Rege romilor Florin Cioabă a ieşit din comă, este în stare stabilă şi se reface după intervenţia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie, potrivit fiului acestuia, Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă a mai spus, sâmbătă, că tatăl său se simte „mai bine” după intervenţia făcută vineri, care a fost una „salvatoare”.

Medicii spitalului Akdeniz Üniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioabă, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Procedura, una extrem de riscantă, a durat patru ore şi s-a încheiat cu succes.

Potrivit unor apropiaţi ai familiei, medicii care i-au montat lui Cioabă dispozitivul sunt renumţi în Turcia şi în lume pentru astfel de intervenţii prin care, practic, pacientului i se instalează o inimă artificială.

Intervenţia a făcută după ce Florin Cioabă, aflat în stare gravă şi ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei.

VEZI ŞI Brădişteanu: Băsescu m-a RUGAT să merg în Turcia pentru Florin Cioabă. Starea lui este FOARTE GRAVĂ