Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan, audiaţi la DNA. O înfundă sau o salvează pe Elena Udrea?

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea până în 2013, este audiat în aceste momente de procurorii DNA, susţin surse judiciare, citate de România TV. La DNA a ajuns şi Gheorghe Ştefan, arestat preventiv împreună cu Dorin Cocoş în dosarul Microsoft, dar şi Adrian Gărdean, om de afaceri implicat în dosarul "Gala Bute". Punctul comun al celor două dosare este chiar Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi Turismului.

13 feb. 2015, 12:11
Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan, audiaţi la DNA. O înfundă sau o salvează pe Elena Udrea?

Dorin Cocoş a ajuns la DNA încă din jurul orei 8 dimineaţa, spun sursele citate, dar nu este audiat în dosarul Alinei Bica, în care a fost arestat preventiv în legătură cu participarea la retrocedări ilegale, ci într-un altul. Mai mult, se pare că omul de afaceri a cerut personal să dea declaraţii la DNA, astfel că se poate specula că ar putea face un denunţ într-o cauză penală.

Surse apropiate omului de afaceri, citate de Libertatea, spun că Dorin Cocoș ar intenţiona să depună un denunț care îl privește pe Vasile Blaga, fost lider al PDL, aflat în prezent în conducerea PNL. Pe de altă parte, apropiații lui Dorin Cocoș spun că acesta intenționează să denunțe și o judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție al cărei soț este un avocat celebru.

Dorin Cocoș nu a făcut niciun denunț până în prezent, deși este arestat din toamna anului trecut. El și-a schimbat punctul de vedere după încarcerarea fostei sale soții, Elena Udrea.

La DNA va ajunge şi omul de afaceri Gheorghe Ştefan, fost primar al municipiului Piatra Neamţ, care va fi adus în faţa procurorilor pentru o declaraţie după ce vineri a fost prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vineri după-amiază sunt programate noi audieri în dosarul „Gala Bute”.