Dorin Florea, lider PDL: Băsescu a procedat corect în cazul Ponta. Premierul trebuia să demisioneze de mult

Prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, a declarat marţi, la Târgu Mureş, că şeful statului a procedat corect în cazul dezvăluirilor făcute în legătură cu presupusa calitate de fost ofiţer acoperit a lui Victor Ponta şi că acesta ar fi trebuit să demisioneze mai de demult.

14 oct. 2014, 10:37
Dorin Florea, lider PDL: Băsescu a procedat corect în cazul Ponta. Premierul trebuia să demisioneze de mult

‘Mie mi se pare că da, Traian Băsescu a procedat corect (…) Din punctul meu de vedere, Ponta trebuia să îşi dea demisia de mult, când au apărut primele lucruri ciudate sau ascunse. Dacă venea şi spunea că nu şi-a făcut el lucrarea (de doctorat, n.r.), că i-a făcut-o asistentul, nu era nicio supărare ‘uitaţi, aici o rup, în faţa întregii ţări, şi o arunc la coş’. Era un lucru recunoscut şi într-adevăr probabil trecut cu vederea, dar din punct de vedere moral, nu îl scutea să îşi dea demisia (…) Într-o ţară normală, trebuia ca demisia să fie de mult pe masă’, a susţinut Florea.

Acesta crede că scandalul declanşat poate schimba rezultatele competiţiei politice în alegerile prezidenţiale, întrucât ‘un popor responsabil căruia nu îi e indiferent viitorul ar trebui să fie interesat serios de ceea ce se petrece pe plan politic’.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că este foarte afectat de ceea ce se întâmplă pe scena politică românească şi că i se confirmă ‘un blestem’ potrivit căruia ‘în România se poate întâmpla orice’, iar din acest motiv imaginea externă a ţării este tot mai afectată.

‘Efectiv sunt dat peste cap pentru că nu-mi pun doar problema unei lupte între nişte politicieni obraznici şi care cred că chiar pot să facă orice în faţa poporului, îmi pun problema cum eşti văzut în străinătate. România, din moment ce aparţine Europei, trebuie să se ferească de comportamentele care sunt privite ca ciudăţenii, care îţi afectează întreaga ţară, întreaga generaţie de tineri din România, de oameni care au aspiraţii şi vocaţii europene. A fost o mândrie să aparţinem Europei şi acum să te vezi în situaţia în care, practic, ţi-e ruşine să mai mergi undeva, pentru că acestea sunt nişte lucruri care nu sunt privite cu admiraţie nicăieri. Nicăieri în lume nu eşti privit cu admiraţie când tu te comporţi ca la uşa cortului sau pur şi simplu ai impresia că poţi spune orice, când vrei’, a accentuat Dorin Florea.

Potrivit lui Florea, acest scandal afectează relaţiile externe în sensul că ‘atunci când eşti găinar, eşti ţinut la colţ’ şi că atunci când eşti privit cu neîncredere, cu suspiciune, nu ai ce să cauţi să reprezinţi poporul.

Dorin Florea îl consideră la fel de vinovat şi pe fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, candidat la Preşedinţia României, căruia îi impută că ar fi atras serviciul de informaţii în ‘mocirla politică’.

‘E foarte grav ca un şef de serviciu să nu dea informaţiile de care are nevoie un şef de stat. Nu mă refer la găinăriile sau la o serie de lucruri care se leagă de oamenii politici. Cum aceste informaţii nu ţi-au fost date, pot să nu îţi dea informaţii de care poţi să uzezi într-o relaţie internaţională, într-o poziţie pe care trebuie să o exprimi sau într-o dezbatere care îi interesează pe partenerii tăi. E un lucru foarte grav ce a făcut domnul Meleşcanu, ducând mocirla politică într-un serviciu de informaţii’, a precizat Dorin Florea.