Dorin Florea se apără: Banii sunt acolo, prejudiciu nu există. Abia aştept să se termine procesul cu DNA

Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș, a declarat pentru Agerpres, după anunțul DNA referitor la trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul finanțării echipei ASA Târgu Mureș, că abia așteaptă să se termine acest proces întrucât are convingerea că toate demersurile administrației publice locale au fost făcute cu onestitate.

16 dec. 2015, 12:21
Dorin Florea se apără: Banii sunt acolo, prejudiciu nu există. Abia aştept să se termine procesul cu DNA

Văd că este o confuzie care s-a creat pe chestia asta. Nu ai încotro decât să te duci să te aperi în instanță. Nu am ce comenta. Mie mi se impută de ce am semnat — nici nu e semnătura mea, ci este ștampila pusă pe un material care a intrat în Consiliul Local. Dacă CL îl respingea, nu era nimeni vinovat, dacă l-a aprobat e de vină primarul. Deci nu am ce comenta. Eu cred că sunt anumite lucruri legislative care, părerea mea, că trebuie corectate. În cazul acesta. Eu vorbesc de cazul acesta pe care-l cunosc foarte bine. Și atunci e păcat că se creează această imagine. Ce să fac? Abia aștept să înceapă și să se termine cât mai repede procesul. Sunt absolut convins că acest lucru va fi înțeles. Nu poți să trimiți tot CL și toată Primăria în instanță pentru că ți se pare că nu știu ce. Banii sunt acolo, prejudiciu nu există. Mă rog, nu comentez. Dânșii se pare că au altă părere. Eu voi încerca să îmi demonstrez nevinovăția”, a spus Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş.

El a adăugat că regretă că s-a ajuns în această etapă, dar susține că ceea ce îi impută DNA, lui și echipei sale din Primăria Târgu Mureș, nu presupune niciun prejudiciu material.

În cazul meu (…) sunt absolut convins că totul este cu onestitate și nu e niciun fel de problemă. Banii sunt acolo, se regăsesc, nu e nicio delapidare, niciun fel de sustragere și atunci sigur că îmi pare rău că s-a ajuns aici”, a mai spus Dorin Florea.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Dorin Florea, primar al municipiului Târgu Mureș, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în legătură cu finanțarea nelegală a Asociației Sportive Fotbal Club.

În dosar au fost deferiți justiției: Imola Kiss, director economic al municipiului Târgu Mureș, pentru abuz în serviciu, Maria Cioban, Sergiu-Claudiu Maior, Istvan Benedek, Ioan Fărcaș, Laszlo Attila Bako, Emil Virgil Măceșanu, funcționari în cadrul primăriei la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu, Ioan Nucu Man, președinte al Asociației Sportive „Fotbal Club ASA 2013” („Fotbal Club Municipal”) Târgu Mureș la data faptei, pentru complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri, în formă continuată (105 acte materiale) și spălare de bani.

Citeşte şi Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, trimis în judecată în dosarul finanţării echipei de fotbal

De asemenea, a fost trimisă în judecată și Asociația Sportivă „Fotbal Club ASA 2013” („Fotbal Club Municipal”) Târgu Mureș, pentru spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 18 iulie 2013, Dorin Florea, în calitate de primar și ordonator principal de credite, și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club, întrucât aceasta avea obligații de plată neonorate privind impozitele și taxele către stat, precum și contribuțiile către asigurările sociale de stat.

Procurorii susțin că Dorin Florea, beneficiind de sprijinul inculpaților Bako și Măceșanu, a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local care a stat la baza adoptării, în mod ilegal, la 25 iulie 2013, a hotărârii privind aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 7,5 milioane lei pentru sezonul competițional 2013 — 2014, în vederea continuării asocierii dintre acestea.