Dorina Chiriac, mesaj dur pentru ISU: Eu să fiu Barbie şi partenerul meu să fie Ken. Şi să nu ne luptăm că ies scântei

Actriţa Dorina Chiriac a postat pe pagina sa de facebook un mesaj dur la adresa celor de la ISU. Aceasta critică decizia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care interzice folosirea focului în timpul spectacolelor de teatru, operă, operetă, dar şi a a festivităților desfășurate în restaurante sau pentru ambianță ori divertisment în restaurante, baruri, cluburi, şi discoteci.

15 dec. 2015, 08:53
Dorina Chiriac, mesaj dur pentru ISU: Eu să fiu Barbie şi partenerul meu să fie Ken. Şi să nu ne luptăm că ies scântei

Dorina Chiriac spune că soluţia nu e interzicerea flăcării, pentru că în această logică ar trebui retrase de la vânzare chiar şi chibriturile, ci, mai multe măsuri de siguranță, educarea dar şi responsabilizarea atât a artiştilor, cât şi a publicului.

Până acum orice spectacol în care se foloseau lumânări aprinse, țigări, pipe, artificii, făclii erau supravegheate atent din culise de pompierii teatrului și de tot personalul tehnic și artistic. De acum mi se interzice să aprind o lumânare când joc eu «Scorpia îmblânzită» a lui Shakespeare. De fapt, mi se arată că ar fi bine ca totu’n jur să fie plastic, inclusiv flacăra de lumânare, eu să fiu Barbie, și Alex, partenerul meu, să fie Ken. Și nu ne mai luptăm că ies scântei. Ce dacă totul e ignifugat până în dinți în jur? De fapt, cel mai și cel mai sigur, ca ISU să nu se urnească dintre perne, și să-și continue somnul liniștit care-a fost tulburat un pic de Colectiv, of, of, este să stăm noi, Ken-Petruchio și Barbie-Catarina, ca două lemne de plastic în picioare, să zicem textu’, și-aia e”, a scris Dorina Chiriac pe contul său de Facebook.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a emis, pe 10 decembrie, un comunicat în care menționa că este interzisă folosirea flăcării – lumânări, făclii, torțe și altele asemenea – pe timpul spectacolelor de teatru, operă, operetă, a festivităților desfășurate în restaurante sau pentru ambianță ori divertisment în restaurante, baruri, cluburi, şi discoteci.

Citeşte şi