Dorinel Umbrărescu face „furnicar” pe șantierele Autostrăzii Moldovei. Veste mare de la Ministerul Transporturilor

Vești bune de pe șantirele Autostrăzii Moldovei, „terenul de lucru" al lui Dorinel Umbrărescu. Afaceristul din Bacău tocmai a primit autorizația de construire pentru primele două loturi ale secțiunii Bacău - Pașcani. 

23 mart. 2023, 10:22
Dorinel Umbrărescu face „furnicar” pe șantierele Autostrăzii Moldovei. Veste mare de la Ministerul Transporturilor

UMB este liber să facă „furnicar” pe A7. Ministerul Transporturilor (MT) condus de către PSD-istul Sorin Grindeanu, a emis în această săptămână autorizația de construire pentru primele două loturi ale Autostrăzii Bacău – Pașcani, informează Ziarul de Bacău.

Dorinel Umbrărescu are un termen de 30 de luni. Potrivit procedurii legale, după emiterea autorizației, urmează ca CNAIR să transmită ordinul pentru începerea lucrărilor, de la care se calculează doi ani și jumătate pentru execuție.

UMB a semnat cu instituțiile statului român la jumătatea lui februarie 2023 contractele pentru construirea celor trei loturi de pe A7.

„Ne mobilizăm militărește”, a promis unul dintre oamenii de încredere ai lui Dorinel Umbrărescu, într-o conferință de presă, în urmă cu câteva luni.

 

Care sunt loturile de autostradă din A7

 

Tronsonul Bacău – Pașcani are o lungime de 77 de kilometri. La intersecția cu cu Autostrada Unirii – A8 este proiectat un nod rutier. De asemenea, pe traseu vor fi construite peste 100 de poduri, pasaje și structuri casetate, nouă noduri rutiere și 50 de spații de servicii prevăzute cu stații de încărcare pentru mașini electrice. Perioada de execuție este de 30 de luni pentru toate cele trei loturi:

Lotul 1, Săucești (Bacău) – Trifești (Neamț), cu o lungime de 30 de kilometri, lucrări în valoare de 1,8 miliarde de lei, vor fi construite 34 de poduri și pasaje și un viaduct de complexitate ridicată.

Lotul 2, Trifești (Neamț) – Mircești (jud. Neamț), cu o lungime de 19 kilometri, lucrări în valoare de 1,4 miliarde de lei, vor fi construite 14 poduri și pasaje și un viaduct cu o lungime de 525 de metri.

Lotul 3, Mircești (Iași) – Pașcani (Iași), cu o lungime de 28 de kilometri, care include 38 de poduri și pasaje, precum și nodul turbion de la intersecția cu A8. Emiterea autorizației de construire va fi acordată în curând.