Dorinel Umbrărescu începe un nou sector din Autostrada Moldovei. Ordinul a fost semnat de ministrul Grindeanu

Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român de autostrăzi, a primit ordinul de începere al lucrărilor pentru primul lot din Autostradă Bacău – Focșani.

31 mart. 2023, 09:11
Dorinel Umbrărescu începe un nou sector din Autostrada Moldovei. Ordinul a fost semnat de ministrul Grindeanu

Umbrărescu deschide un nou front de lucru. Ministerul Transporturilor, condus de social-democratul Sorin Grindeanu, a emis luni,  autorizația de Construire pentru primul lot al autostrăzii Focșani – Bacău, un important proiect rutier care face parte din Autostrada Moldovei (A7).

Conform termenului stabilit în contractul de execuție semnat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe 15 decembrie 2022, Lotul 1 construit de UMB, va avea o lungime de 35,60 km și trebuie finalizat în doi ani și jumătate, Autostrada Focșani – Bacău este formată din trei loturi și va avea o lungime totală de 95,902 km. Aceasta va avea 91 de poduri/pasaje, 5 noduri rutiere, 2 parcări de scurtă durată (stânga/dreapta), 2 parcări tip S1 (stânga/dreapta), 1 parcare tip S3 (stânga/dreapta) și 3 Centre de Întreținere și Coordonare, potrivit Unupetrotus.ro.

Autorizația emisă de Ministerul Transporturilor include lucrări în localitățile Odobești, Mărășești, Panciu, Vânători, Garoafa, Bolotești, Țifești, Movilița și Pufești din județul Vrancea.

Potrivit procedurii legale, după emiterea autorizației, urmează ca CNAIR să transmită ordinul pentru începerea lucrărilor, de la care se calculează doi ani și jumătate pentru execuție. Cu toate acestea, constructorul, UMB, a intrat deja în teren încă din ianuarie.

Autostrada Focșani – Bacău este cea mai lungă porțiune de pe Autostrada Moldovei. Aceasta va conecta municipiile Focșani și Bacău, facilitând transportul rapid între cele două orașe și zonele adiacente.

Citește și: Românii, din ce în ce mai jecmăniți în magazine. Economistul Mircea Coșea: „E speculă curată! Prețurile trebuiau să scadă, nu să crească!” | EXCLUSIV