Potrivit specialistului, nu ştim să ascultăm, nu într-o manieră care să îl satisfacă pe interlocutor la un nivel adânc, spiritual, făcându-l să se simtă auzit, înţeles şi iubit. Ştim, de regulă, să ascultăm cu mintea, însă nu şi cu inima.
Cu toate acestea, a fi ascultat este o experienţă de care toţi indivizii au nevoie. Dacă ar fi să numim un ingredient care să determine dacă o relaţie va avea succes, acela ar fi gradul în care fiecare partener se simte ascultat şi cu adevărat înţeles.
Cuplurile în care partenerii se ascultă reciproc într-o manieră satisfăcătoate au tendinţa de a trece testul timpului, în timp ce partenerii care au probleme la capitolul ascultare ajung în cele din urmă să se despartă. La urma urmei, te simţi iubit numai în măsura în care te simţi ascultat.
De cele mai multe ori, problema apare atunci când unul dintre parteneri nu se simte ascultat pur şi simplu, fără interpretări, judecăţi, defensivă sau atac din partea persoanei iubite. De cele mai multe ori, persoana care ascultă are impresia că experienţa de ascultare există şi că nu poate avea loc fără intervenţii din partea celui care ascultă, care la rândul lui nu se simte ascultat şi simte nevoia să îşi exprime punctul de vedere.
Citeşte mai mult pe feminis.ro