Doroş, despre recuperarea prejudiciului în dosarul ICA: ANAF nu este agenţie imobiliară. Noi valorificăm

Publicat: Duminică, 15 Mai 2016 15:02 // Actualizat: Duminică, 15 Mai 2016 15:02 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele ANAF, Dragoş Doboş, susţine că s-au făcut paşi importanţi pentru recuperarea prejudiciului în dosarul ICA, un dosar pentru care Fiscul ca instituţie s-a ales şi cu un dosar penal.

"Am preluat clădirile şi urmează procesul de valorificare a lor”, a declarat Dragoş Doroş în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24. „A durat mai mult decât poate era necesar”, a recunoscut el. „De ce sau cum s-a întâmplat lucrul acesta nu ştiu”, a completat şeful Fiscului, numit în funcţie de premierul Cioloş în luna martie a acestui an.

În dosarul ICA, statul are de recuperat 60 de milioane de euro.

În momentul acesta, noi sutem în faza în care imobilele care erau puse ca garanţii, pe care le-am identificat şi care au fost în dosarele respective sunt în posesia noastră. Facem valorificarea şi vom vedea cât recuperăm”, a spus şeful Fiscului la Digi24.

Citeşte şi:  ANAF: Aproape 200.000 de persoane fizice au datorii la stat, listele vor fi publicate luni

Întrebat dacă sediul Atenelor va fi vândut la licitaţie sau închiriat, Dragoş Doroş a spus că este vorba despre patru sau cinci imobile, dar a evitat un răspuns tranşant. „Nu ştiu să vă zic foarte multe tehnicalităţi, dar în acest moment, procedura spune că noi le-am preluat, am instituit pază acolo, începem evaluările şi vom vedea cum decurge valorificarea”, a spus el.

Întrebat din nou dacă ANAF va vinde aceste clădiri la licitaţie, Dragoş Doroş a răspuns: „ştiţi cum e? ANAF nu este agenţie imobiliară, nu e administrator de imobile, noi nu închiriem, nu facem lucruri de genul ăsta. Noi valorificăm. Valorificarea se poate face pe piaţă sau într-un eventual schimb, când o instituţie a statului doreşte lucrul acesta”.

În ceea ce priveşte marja de timp, şeful Fiscului spune că nu va dura mult. „Da, da. Noi facem evaluările şi apoi lansăm procedura de valorificare şi ea îşi urmează paşii procedurali”, a spus Dragoş Doroş, întrebat dacă e o chestiune de luni sau de zile.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF dosarul ICA Dragos Doros
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
15 mai 18:00
...în dosarul ICA, un dosar pentru care Fiscul ca instituţie s-a ales şi cu un dosar penal. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
15 mai 15:17
...pentru recuperarea prejudiciului în dosarul ICA, un dosar pentru care Fiscul ca instituţie s-a ales şi cu un dosar penal. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
15 mai 15:16
... Preşedintele ANAF, Dragoş Doboş, susţine că s-au făcut paşi importanţi pentru recuperarea...
1
EUR
4.7556
RON
19 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H