Doru Ţuluş a câştigat procesul cu DNA

Publicat: Miercuri, 05 Iunie 2019 23:03 // Actualizat: Joi, 06 Iunie 2019 08:53 // Sursa: romaniatv.net

Ordinul de revocare al lui Ţuluş din DNA a fost anulat pentru că a fost ilegal, a decis instanţa, obligând parchetul la plata a peste 7600 de lei cheltuieli de judecată.

Doru Ţuluş a fost mutat, de la DNA, la unitatea de la care a provenit, adică la Parchetul General, în anul 2017, după ce Laura Codruţa Kovesi (procuror-şef DNA la acel moment) a cerut revocarea din funcţie a lui "pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile". 

Tot atunci, Kovesi a cerut revocarea din funcţia de la DNA şi pentru Mihaiela Iorga.  Totul ar fi început odată cu apariţia în presă a înregistrărilor cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ca urmare a apariţiei în spaţiul public, la România TV, a discuţiilor a fost deschis un dosar penal pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şedinţele cu procurorii nefiind publice. 

Conform unui raport al Inspecţiei Judiciare, Doru Ţuluş le-a spus inspectorilor, în scandalul protocoalelor, că ofiţerii SRI erau singurele persoane care intrau în sediul DNA fără să fie vreodată controlate. Potrivit lui Ţuluş, deşi a fost încheiat în 2009, protocolul SRI-PÎCCJ a fost implementat ca atare în cadrul DNA abia în perioada imediat după mai 2013, odată cu numirea noii echipe de conducere a DNA, iar modalitatea de lucru s-a schimbat radical.

Doru Ţuluş a mai relatat că au fost emise o serie de ordine prin care s-au stabilit că şefii de secţie nu mai pot rezoluţiona corepondenţa secretă, acest lucru putând fi făcut doar de şeful Direcţiei sau de unul dintre adjuncţii săi. În aceeaşi perioadă, procurorul Ţuluş spune că a început un proces de epurare a procurorilor cu vechime în DNA, precum şi a ofiţerilor de poliţie judiciară cu care lucraseră aceştia. Aceşti procurori erau chemaţi la interval scurt de timp după ce refuzaseră solicitări ale SRI, la cabinetul procurorului şef, unde li se comunica faptul că nu mai corespund.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna Doru Ţuluş ÎCCJ Laura Codruţa Kovesi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7777
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H