DOSAR BOMBĂ. Vedete din România ESCROCATE pe Facebook

Mai multe vedete ale showbiz-ului autohton, printre care Iulia Vântur, Radu Vâlcan, Teo Trandafir, Adela Popescu şi Rodica Popescu Bitănescu, au căzut victime a doi escroci cercetaţi acum de Poliţie.

12 apr. 2015, 07:42
DOSAR BOMBĂ. Vedete din România ESCROCATE pe Facebook

Poliţiştii ieşeni au instrumentat un dosar exploziv, cu vedete naţionale înşelate pe Facebook. Este vorba despre un dosar de înşelăciune în care au fost păcăliţi Iulia Vântur, Radu Vâlcan, Teo Trandafir, Adela Popescu şi Rodica Popescu Bitănescu.

Concret, doi tineri, cu domiciliul stabil în Piatra Neamţ, au intrat în lista de prieteni de pe reţeaua Facebook ale vedetelor, apoi au clonat paginile acestora. Cei doi escroci au intrat în discuţii cu prietenii vedetelor, în numele acestora, şi le-au cerut bani pentru diverse fapte caritabile.

Zilele trecute, mascaţii ieşeni au fost la Piatra Neamţ, unde au făcut percheziţii la cei doi tineri, dar numai Iulian Vlad Lăcătuş a fost găsit acasă, celălalt fiind fugit în Anglia. Lăcătuş a fost arestat pentru 24 de ore, apoi a fost eliberat şi se află acasă sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi domiciliul, anunţă Ziarul de Iaşi.

În dosarul instrumentat de poliţiştii ieşeni au fost identificate 28 de persoane înşelate din judeţele Iaşi, Bacău, Neamţ, Ilfov, Vaslui, Dâmboviţa, precum şi din municipiul Bucureşti, care au şi fost audiate.

În urma percheziţiei făcute de poliţiştii ieşeni la Piatra Neamţ, au fost ridicate de la locuinţele escrocilor două laptopuri, un calculator, trei telefoane mobile, şi o tabletă. De asemenea, poliţiştii au calculat că tinerii au reuşit să păcălească prietenii vedetelor cu 7.632 lei şi 650 de euro.
 
Rodica Popescu Bitănescu a şi scris pe Facebook la sfârşitul anului trecut că îi este folosit numele pentru acţiuni caritabile, pe Facebook: „Aceste Facebook-uri sunt false, nu mai vorbiţi cu Rodica Popescu Bitănescu pe Facebook, pentru că eu nu am Facebook, şi nu vă mai lăsaţi păcăliţi!”